Last news in Fakti

29 Октомври, 2020 18:15 1 589 1

Матиа Биното: Ferrari трябва да затвърди добрата си форма

  • биното-
  • ferrari-
  • mercedes-
  • представяне-
  • писти-
  • форма-
  • формула 1

"Тя не е свързана с характеристиките на трасетата", заяви ръководителят на Скудерията

Матиа Биното: Ferrari трябва да затвърди добрата си форма - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на отбора на Ferrari Матиа Биното заяви, че италианският тим трябва да затвърди добрата си форма показана в последните няколко състезания, за да е сигурно, че тя не е свързана с характеристиките на трасетата, които бяха последно посетени от шампионата.

След трудното начало на сезона Скудерия започна методично и регулярно въвеждане на подобрения по SF1000, като последният пакет от подобрения бе вкара в употреба на три етапа в последните три старта в Русия, Германия и Португалия.

След неговото въвеждане младата звезда на тима Шарл Льоклер записа две поредни четвърти места на съботните квалификации на „Нюрбургринг“ и „Портимао“, като в последното състезание и темпото му в неделя не бе никак лошо и той завърши четвърти зад дуото на Mercedes и Макс Верстапен. Все пак от Ferrari искат да докажат, че подобрението в тяхната форма е истинско и не е в резултата от специфичните изисквания на пистите в Германия и Португалия.

„Колата е само малко подобрена, не е напълно различна. Когато битката в средата на колоната е толкова близка, няколко десети могат да са разликата между пето и 15-то място. Мисля, че в състезанието на „Муджело“, когато Шарл бе пети на старта, но остана осми в състезанието, нашето темпо в неделя бе много по-слабо от това в събота. Сега в Португалия и в неделя показахме добра скорост. Следващите състезания ще са важни за нас, за да сме сигурни, че подобренията наистина работят както трябва“, заяви Биното.

С доброто си представяне в Португалия Льоклер успя да се изкачи до петата позиция в класирането при пилотите с актив от 75 точки, като изостава със само пет от четвъртия Даниел Рикардо. Вторият пилот на Скудерия Себастиан Фетел продължава да изпитва изключителни затруднения със своя SF1000 като към момента той заема едва 13-та позиция в пилотския шампионат с едва 18 пункта.

В класирането при отборите „Черните кончета“ заемат шестата позиция с 93 точки и изоставане от 27 спрямо петото място, което към момента се заема от Renault.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грожан

    6 2 Отговор
    Били зле, защото задното окачване прегрявало, колата клякала и аеродинамичния баланс се местел където си ще, същото и при Хаас, които са със същото окачване. Оправили са малко колата на Льоклер, а Фетел такива нестабилни коли не можел да кара.