Last news in Fakti

30 Октомври, 2020 09:50 2 201 2

Григор Димитров срещу британец на ¼-финалите във Виена днес!

  • григор димитров-
  • виена-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • дан еванс

Сблъсъкът е последен по програма на централния корт и се очаква да започне не преди 20:00 часа българско време

Григор Димитров срещу британец на ¼-финалите във Виена днес! - 1
Снимка: БГНЕС

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров излиза днес в мач от ¼-финалната фаза на турнира от категория АТП 500 в австрийската столица Виена. Най-добрият ни тенисист ще се изправи срещу британеца Дан Еванс в спор за място на ½-финалите. Сблъсъкът е последен по програма на централния корт и се очаква да започне не преди 20:00 часа българско време.

Хасковлията достигна до тази фаза на турнира след две страхотни победи срещу тенисисти от топ 20 на световната ранглиста. В първия кръг 29-годишншят Димитров надигра руснака Карен Хачанов с 2:0, докато във вчерашния ден се справи и с световния №5 Стефанос Циципас с 2:1 сета след обрат, като по този начин взе своеобразен раванш за загубата с 0:3 сета на 1/8-финалите на „Ролан Гарос“ по-рано тази година.

30-годишният Еванс, който е 33-и в световната ранглиста, пък преодоля Алиаш Бедене в първия кръг след отказване на словенеца и Юрий Родионов на 1/8-финалите.

До този момент двамата с Григор имат общо 4 срещи, като българинът има 3 победи в тези двубои. Те играха един срещу друг в началото на тази година на турнира АТП Къп, когато хасковлията надви своя опонент с 2:1 сета след обрат. Спокойно може да се каже, че нашето момче влиза като фаворит в днешния сблъсък, особено, след като се вижда положителен напредък в неговата игра и поведение на корта в последните мачове.

Ако преодолее Еванс, Димитров ще срещне някого измежду световния №1 Новак Джокович или италианецът Лоренцо Сонего на ½-финалите в събота. До този момент през сезона родният тенисист има два полуфинала - в Акапулко и миналата седмица в Антверп, но съжаление и двата двубоя бяха загубени.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Винаги фен

    11 2 Отговор
    Очакваме да победи Евънс ,и да проверим силите на Грегор ,срещу Джокович.
    Грегоре с тебе сме!
    Мачкай наред!
  • 2 vhv

    7 2 Отговор
    Успех, победа!!!