30 Октомври, 2020 10:08 3 624 0

Маурицио Сари прекратява договора си с Ювентус и поема отбора на сърцето си

  • маурицио сари-
  • ювентус-
  • фиорентина-
  • футбол-
  • серия а

Треньорът бе уволнен през август, въпреки че спечели титлата в единствения си сезон начело на „бианконерите“

Маурицио Сари прекратява договора си с Ювентус и поема отбора на сърцето си - 1
Снимка: БГНЕС

Маурицио Сари се е съгласил да прекрати договора си с Ювентус по взаимно съгласие. Италианският специалист е направил това, за да бъде свободен да поеме Фиорентина.

Треньорът бе уволнен през август, въпреки че спечели титлата в единствения си сезон начело на „бианконерите“. Първоначално Сари отказа да прекрати контракта си по взаимно съгласие, принуждавайки Ювентус да продължи да плаща запалтата му.

Според „Тутоспорт“, сега е настъпил пробив и в следващите часове сделката ще бъде официализирана. Информациите посочват, че специалистът от Тоскана ще получи шест милиона евро, пари, които му се дължат за сезон 2020/21, но се отменя опцията за трети сезон, когато трябваше да получи още 2,5 милиона.

По този начин Маурицио Сари ще бъде свободен да поеме друг тим. Това може да е мечтана за него работа, тъй като Фиорентина се интересува от него. Италианският специалист никога не е крил, че симпатизира на „виолетовите“, тъй като е израснал близо до Флоренция, а сега е основен фаворит да замени Джузепе Якини начело на тима.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА