Last news in Fakti

1 Ноември, 2020 05:15 1 436 0

Гуардиола: Надявам се да остана още дълго в Манчестър Сити

  • гуардиола-
  • манчестър сити-
  • оставане-
  • барселона-
  • спекулации-
  • отричане-
  • завръщане-
  • контузии

Испанецът отговори на спекулациите, че ще се върне в Барселона

Гуардиола: Надявам се да остана още дълго в Манчестър Сити - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити набързо разсея спекулациите, че може отново да се завърне начело на Барселона. В последните дни се заговори, че кандидатът за президент на каталунците Виктор Фонт има желание да доведе наставника на "Камп Ноу". Гуардиола има договор с "гражданите" за още една година, но на този етап не мисли да напуска.

"Изключително щастлив съм да бъда в Манчестър и се надявам да свърша добра работа този сезон и да остана още дълго", заяви Гуардиола.

Сити има доста проблеми с контузени играчи от началото на сезона, като най-сериозни са проблемите в нападение, където и двамата нападатели Серхио Агуеро и Габриел Жезус са в лазарета. Според наставника, причината за това е твърде многото мачове в Англия и твърде малкото почивка. Освен това той не е доволен, че в Премиър лийг не запазиха правилото за пет смени, както в други първенства.

"Статистиката е красноречива... В Премиър лийг има 47% повече контузии този сезон, заради липсата на нормална подготовка и твърде многото мачове. В други първенства като Испания и Германия запазиха правилото за пет смени, за да запазят здравето на играчите, не за да помагат на един отбор. Надявам се и тук да преосмислят решението си и да вземат пример от останалите. Трябва да се нагодим към пандемията. Реалността сега е по-различна от преди", смята испанецът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА