Last news in Fakti

31 Октомври, 2020 17:26 1 732 0

Капело: Аталанта е италианският Ливърпул

  • аталанта-
  • сравнение-
  • похвала-
  • ливърпул-
  • капело-
  • стил

"Това е много интересен отбор с интересни детайли в играта, които правят разликата", смята легендарният треньор

Капело: Аталанта е италианският Ливърпул - 1
Снимка: БГНЕС

Италианският треньор Фабио Капело се изказа изключително ласкаво за Аталанта. Отбор, който в последните няколко години сериозно прогресира и постигна страхотни резултати както на местната сцена, така и в Европа.

"Днешните италиански треньори изискват от играчите да играят повече в атака, да действат по-агресивно. Например Гасперини, старши треньор на Аталанта, практикува персонална защита, но винаги се опитва да атакува с възможно най-много футболисти. Аталанта е италианската версия на Ливърпул. Това е много интересен отбор с интересни детайли в играта, които правят разликата. Не трябва да забравяме, че имат наистина качествени футболисти. Те атакуват с голям брой играчи и в задни позиции не остава почти никой", каза Капело.

Днес Аталанта играе срещу Кротоне, а от началото на сезона постигна 3 победи и 2 ремита. Миналата година "синьо-черните" завършиха на трето място само на 5 точки зад шампиона Ювентус.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА