Last news in Fakti

31 Октомври, 2020 20:31 2 579 2

Арда шокира Берое насред Стара Загора

  • берое-
  • арда-
  • делев-
  • изненада-
  • efbet лига

Гостите от Кърджали спечелиха с 1:0

Арда шокира Берое насред Стара Загора - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Арда постигна победа с 1:0 при визитата си на Берое в Стара Загора в мач от 11-ия кръг на efbet Лига. Играчите на Николай Киров издебнаха правилния момент да нанесат своя удар и с попадение на Спас Делев взеха трите точки. Домакините от своя страна бяха по-активният тим през по-голямата част от срещата, но това не се оказа от голямо значение, тъй като в края на мача радостта бе за гостите от Кърджали.

През първата част попадение не падна. Домакините имаха териториално превъзходство, което обаче не бе материализирано в гол. На няколко пъти беройци комбинираха доста опасно в предни позиции, но завършващият удар липсваше. Гостите от своя страна също имаха няколко опасни слизания към полето на домакините, но също не намериха правилния път към гола във вратата на Генадий Ганев.

Домакините имаха претенции за игра с ръка на Петко Ганев в наказателното поле след центриране от корнер в 35-ата минута, но съдията не намери основания за отсъждането на наказателен удар и играта продължи.

В 51-ата минута Берое удари греда. Гаюс Макута нахлу в наказателното поле и стреля с левия крак, а след като топката се отклони в играч на гостите се спря в гредата на Иван Караджов.

В 56-ата минута гостите откриха резултата с първия си точен удар във вратата на Ганев. Светослав Ковачев намери по отличен начин Спас Делев, който сам срещу вратаря хладнокръвно реализира.

В 63-ата Арда също удари гредата. При едно центриране отляво Петко Ганев бе забравен в наказателното поле и с глава нацели сглобката на вратата на Ганев.

До края на мача натискът на домакините не успя да донесе нищо позитивно и така гостите се поздравиха с успех далеч от дома.

След загубата днес Берое пропусна отлична възможност да се изкачи поне временно на втора позиция в класирането. Заралии остават на четвърто място с актив от 18 точки. Арда от своя страна се върна към победите след три срещи без успех в шампионата. С трите точки днес пък тимът от Кърджали вече е на пето място със 17 точки. Играчите на Николай Киров също така имат мач по-малко от голяма част от съперниците си, тъй като имат отложен двубой с Лудогорец.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Родопчанин

    7 2 Отговор
    Само и Само Арда-Кърджали..да живееее свещенната Родопа Планина
  • 2 ВАСЯКА НЕДЕЛЯ

    1 0 Отговор
    ЕФБЕТ .... ЛИГА