2 Ноември, 2020 16:43 2 091 6

Босът на Ferrari: Скоро пак ще се борим за титлата във Формула 1

  • биното-
  • титла-
  • поздравления-
  • конструктори-
  • mercedes-
  • ferrari-
  • победи-
  • формула 1

"Поздравявам Mercedes за спечелената титла при конструкторите", заяви Матия Биното

Босът на Ferrari: Скоро пак ще се борим за титлата във Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Босът на Ferrari Матия Биното твърдо вярва, че неговият отбор рано или късно ще се върне към победния път и ще има силите да се изправи в битка с Mercedes за титлата във Формула 1. Това изказване идва след спечелената четири кръга преди финала на шампионата седма поредна титла за „Черните стрели“. С нея те подобриха рекорда точно на Ferrari, които имаха своята серия от шест поредни титли от 1999 до 2004 година.

„Искам да поздравя Mercedes за спечелената титла при конструкторите. Те напълно заслужават огромния успех, който имат. Ние знаем, че ни чака много дълъг път, който трябва да извървим, за да се върнем на победния път.“

„Твърдо вярвам, че това ще се случи скоро и отново ще се борим за победи и титли във Формула 1, защото това е кодирано в гените на отбора“, завърши италианецът.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Било

    7 8 Отговор
    Може би с електричките 2333година
  • 2 Аз.....

    6 4 Отговор
    Дали?А може и още през 2021 да се случи!

    Коментиран от #3

  • 3 Джони Фонтейн

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Аз.....":

    Шегаджия! Те да се надяват да останат в топ 6 този сезон и да гонят топ 5 през следващия. Каква титла, какви 5 лева. Преди да разформироват Ф1, като състезателни серии, след като Мерцедес, Рено и Хонда насочат всичко към Формула Е и Ферари останат единствени, тогава може да спечелят титлата в надпревара с 5 отбора всички с двигатели Ферари. Нямам съмнение, че клиентските отбори ще получават дефорсирани двигатели, за да няма злополучни резултати. Вива Жабария!
  • 4 Формула 1

    2 0 Отговор
    Бившият директор на Ферари - Стефано Доменикали, ще поеме президентския пост на Формула 1 от Чейс Кери преди началото на следващия сезон, съобщива Motorsport.com. Очаква се 55-годишният италианец да бъде назначен преди края на календарната година.
    Формула 1 все още не е обявила новината официално, но отборите са били уведомени за решението във вторник.
    Доменикали бе директор на Ферари във Формула 1 между 2008 и 2014 година, като от 1998-а изпълняваше длъжността спортен директор на отбора. След като напусна през април преди шест години, той стана вицепрезидент на Ауди, а от 2016 година изпълнява длъжността президент на дъщерната компания на Фолксваген - Ламборгини.
    През всичките тези години Доменикали запази и поста си на директор на комисия в Международната автомобилна федерация (ФИА). Той бе инициатор на реконструкцията на Формула 2 и въвеждането на новата платформа Формула 3.
    Кери пък изпълняваше тази длъжност от момента, в който Либърти Медия стана собственик на Формула 1 през януари 2017. Той наследи поста от Бърни Екълстоун и ще бъде запомнен с новия тристранен договор Конкорд, който бе подписан от всички десет отбора през месец август.
    По време на престоя на Кери на президентския пост Формула 1 сключи и ключови договори с нови пазари, включително Виетнам. Най-престижната автомобилна надпревара съживи и позабравеното Гран при на Нидерландия, пише Dsportbg.
    На върха Доменикали ще си сътрудничи с бившите колеги във Ферари - Жан Тод и Рос Браун. Т
  • 5 Формула 1

    1 0 Отговор
    Стефано Доменикали отново ще пази италианският екип Ферари в тандем с Жан Тод, Рос Браун. Както и Шумахер. Ферари отново ще станат шампиони, но и този път с протекции, побутване, тайни договори, специални гуми само за тях, замразяване на двигатели за останалите отбори, но не и за Ферари и отново със специални правила само за Ферари. Колко жалки са италианците, защото само с мошеничество могат да спечелят титли не и по честен път. Но за тях това е нормално в страна като Италия известна с корупцията, мафията, далаверите, проститутките и т.н. отборът им да печелят с протекции, шантажи, тайни договорки и нечестен път т.н.

    Коментиран от #6

  • 6 Абе

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Формула 1":

    Съгласен съм с теб за много от написаните неща. По принцип харесвам отбора на Ферари във Ф1, не говоря точно за сегашния, а като цялостно представяне поне откакто гледам състезания, а това са поне 30 години. Основния проблем в този отбор винаги е бил липсата на достатъчно дисциплина и качествени ръководни кадри. Въпреки щедрото финансиране, традициите в мотоспорта и огромната амбиция, подкрепяна и от всички фенове в Италия имат навика сами да се провалят, особено във важните моменти. Примерите за това са доста, също както и многото грешки допуснати при управлението на отбора във всеки един аспект. Най-добрите им години безспорно бяха по времето на Шумахер, които с Рос Браун и Жан Тод успяха трайно да вдигнат Ферари на първото място. Неслучайно когато този тандем се развали успехите постепенно намаляха и в последните 10 години са постоянно в ролята на догонващи. Едно от хубавите неща напоследък е, че привлякоха такъв талант като Льоклер и имат намерение да се отърват от реално вече непотребния Фетел. Ако вземат сина на Шумахер и се стегнат по-сериозно технически и организационно спокойно догодина може да станат шампиони, дори и с двете титли.