Last news in Fakti

7 Ноември, 2020 11:28 1 931 0

Саутхемптън измести Ливърпул от върха на Висшата лига

  • саутхемптън-
  • нюкасъл-
  • 2:0-
  • английска висша лига

Голямо събитие за светците, макар и вероятно характерът му да е временен

Саутхемптън измести Ливърпул от върха на Висшата лига - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Саутхемптън се настани на лидерската позиция във Висшата лига за първи път от 1988-а година. Това се случи, след като „светците” надделяха с 2:0 над гостуващия Нюкасъл Юнайтед във втори мач от осмия кръг във Висшата лига. Осем минути след началото на мача Че Адамс откри резултата след груба грешка на Мигел Алмирон, а осем преди края – Шейн Лонгстаф, спомогна на южняците да се изкачат на върха в класирането, след като Стюарт Армстронг реализира втория гол. За последно Саутхемптън е бил лидер преди 32 години, когато шампионатът в Англия е носил гордо името Първа дивизия.

„Светците” пропуснаха една дузина положения да решат мача в хода на двубоя, но едва в 82-ата вкараха втория си гол. Нюкасъл, от своя страна, пък не успя да убеди по никакъв начин с играта си на „Сейнт Мерис” и сякаш логично ще отпътува за северна Англия с празни ръце.

Саутхемптън е лидер с 16 точки, колкото има и вторият Ливърпул, но актуалният шампион на Англия е с по-лоши показатели, а и мач по-малко. „Джордитата” са 11-и с 11 точки, като могат да бъдат задминати от три други отбора – Лийдс, Кристъл Палас и Уест Хем, ако те вземат точки в мачовете си.

В по-ранния мач, игран снощи, отборите на Брайтън и Бърнли не се победиха, завършвайки при резултат 0:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА