Last news in Fakti

7 Ноември, 2020 16:50 1 886 1

Солскяер оцеля! Манчестър Юнайтед надхитри Евертън в Ливърпул

  • английска висша лига-
  • манчестър юнайтед-
  • евертън-
  • 3:1

Това е седма поредна победа на "червените дяволи" като гост във Висшата лига, което е изравнен клубен рекорд

Солскяер оцеля! Манчестър Юнайтед надхитри Евертън в Ливърпул - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Манчестър Юнайтед победи с 3:1 като гост на Евертън от осмия кръг на Висшата лига. „Червените дяволи“ имаха нужда от обрат, за да стигнат до крайния успех в срещата. Португалският футболист вкара два от головете във вратата на Джордан Пикфорд и асистира за първото попадение на Единсон Кавани с екипа на Манчестър Юнайтед.

Евертън поведе в резултата в 19-ата минута, когато Джордан Пикфорд с дълъг пас намери Доминик Калвърт-Люин, който с глава свали към Бернард. Бразилецът финтира Уан-Бисака и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Давид де Хеа.

Манчестър Юнайтед бързо успя да изравни резултата. В 25-ата минута Хуан Мата подаде към Люк Шоу, който центрира в наказателното поле на Евертън, където Бруно Фернандеш бе оставен непокрит и с глава вкара топката в левия ъгъл на вратата на Джордан Пикфорд.

Евертън организира много добра атака в 28-ата минута. Люка Дин нахлу в наказателното поле на Манчестър Юнайтед и стреля от малък ъгъл, но топката срещна десния стълб на вратата на Де Хеа.

Манчестър Юнайтед осъществи пълен обрат в мача в 32-ата минута, когато Бруно Фернандеш се опита да центрира към Маркъс Рашфорд, който остана под топката, а тя срещна левия стълб на вратата на Пикфорд и влетя в мрежата.

Манчестър Юнайтед можеше да вкара трети гол в 60-ата минута. Хари Магуайър не се възползва от груба грешка на Пикфорд, който изпусна топката. Защитникът на „червените дяволи“ се опита да вкара в опразнената врата, но прати топката над напречната греда в аут.

Джордан Пикфорд се намеси решаващо в 72-ата минута, когато отрази много опасен удар на Маркъс Рашфорд.

Манчестър Юнайтед отбеляза трети гол дълбоко в добавеното време на срещата. След бърза контраатака Бруно Фернандеш подаде към Единсон Кавани, който не пропусна да вкара топката във вратата на Пикфорд. Това е първият гол на уругваеца във Висшата лига с екипа на Манчестър Юнайтед.

Това е седма поредна победа на "червените дяволи" като гост във Висшата лига, което е изравнен клубен рекорд.

Евертън претърпя трета поредна загуба и няма победа в последните четири мача. „Карамелите“ са пети във временното класиране с 13 точки, докато Манчестър Юнайтед е тринадесети с 10 точки, но и мач по-малко от Евертън.

В следващия кръг Евертън гостува на Фулъм, а Манчестър Юнайтед е домакин на Уест Бромич.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Театърът на смеха

    1 6 Отговор
    Супер,да си го държат пожизнено бейбифейса у катуна