7 Ноември, 2020 19:28 1 723 2

И Кристъл Палас ''напълни кошарата'' на Лийдс

  • английска висша лига-
  • кристъл палас-
  • лийдс-
  • 4:1

Възпитаниците на Марсело Биелса отново получиха 4 гола във вратата си

И Кристъл Палас ''напълни кошарата'' на Лийдс - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Кристъл Палас победи Лийдс с 4:1 в мач, в който отново имаше много противоречива намеса на ВАР. Въпреки това "орлите" успяха да се наложат след по-добра игра в защита и бързи контри. Играчите на Лийдс имаха териториално превъзходство, но днес Рой Ходсън се оказа по-голям стратег от Марсело Биелса. По този начин, възпитаниците на Марсело Биелса отново получиха 4 гола във вратата си, след като и Ливърпул в първия кръг, а след това и Лестър предходния отбелязаха 4 попадения във вратата на Лийдс.

В 12-ата минута Кристъл Палас откри с хубав гол на Скот Дан, който нанесе удар с глава точно под горната греда в левия ъгъл на вратата, пазена от Илан Меслие.

Пет минути по-късно се получи спорния момент. Патрик Бамфорд копна топката над Висенте Гуита и мислеше, че е изравнил. Оказа се, че част от ръката на нападателя е била в засада и Крис Кавана очерта правоъгълник и отмени попадението.

Гостите продължиха да атакуват и в 27-ата минута Бамфорд все пак успя да вкара гол с плътен удар леко отдясно.

В 42-ата минута Патрик ван Арнхолд центрира и Елдер Коща си заби автогол за 3:1.

След почивката Лийдс продължи да доминира, но това беше в плана Рой Ходсън, който обича отборите му да играят на контри.

В 70-ата минута домакините направиха добра атака отляво. Заха влезе навътре и подаде на Алиу, който сам вкара за 4:1. Меслие само докосна топката.

След тази впечатляваща победа Кристъл Палас се изкачи на шеста позиция и има 13 точки. Разликата до лидера Саутхямптън е само три точки.

Лийдс, колкото и да прави добро впечатление през този сезон, е на 14-о място с 8 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Некой си

    1 0 Отговор
    Страхотни лафове, адски модерни. Напрау къртиш мивки. Гордеем се с теб.