7 Ноември, 2020 19:48 2 839 0

Барса вкара пет гола на Бетис, Меси се отчете с два

  • ла лига-
  • барселона-
  • бетис-
  • 5:2

Лионел Меси появи на терена през втората част и това веднага оказа влияние

Барса вкара пет гола на Бетис, Меси се отчете с два - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Барселона победи с 5:2 Бетис в мач от деветия кръг на Ла Лига. Каталунците започнаха без Лионел Меси, но се наложи да влиза още на почивката, когато резултатът беше 1:1. Аржентинецът вкара два гола, с по един се отчетоха Усман Дембеле, Педри и Антоан Гризман, който изпусна и дузпа, по пък подаде за първото попадение. Гостите пък играха с човек по-малко след 60-ата минута.

Още в петата минута Антоан Гризман можеше да открие резултата, но встрани от вратата. Секунди по-късно Ансу Фати също бе близо до гола, но и той не намери целта. В 8-ата Бускетс бе близо до това да си отбележи автогол, а секунди по-късно Уилям Карвальо стреля с глава след центриране от корнер, но Тер Щеген спаси.

Барселона поведе в 22-ата минута. Дембеле стреля мощно с левия крак, а топката мина през пръстите на Браво, за да се озове в мрежата на Бетис. Четири след това Гризман пропусна да удвои аванса на каталунците.

В 30-ата минути Ансу Фати бе фаулиран в наказателното поле на Бетис. Главният съдия посочи бялата точка. С изпълнението се нае Антоан Гризман, но пропусна. Така се стигна до добавеното време на първото полувреме, когато Бетис изравни чрез Санабрия, който засече центриране в наказателното поле.

Лионел Меси появи на терена през втората част и това веднага оказа влияние. Той пропусна подаване на Алба към него и по този начин остави Гризман на празна врата. Този път французинът този път нямаше как да изпусне - 2:1.

Десетима минути след това главният съдия отсъди втора дузпа за Барселона след игра с ръка на Манди, който беше изгонен. Този път зад топката застана Лионел Меси и не остави шансове на Браво.

В 72-ата минута Алекс Морено проби отляво и подаде към Лорен, който вкара втори гол за Бети. В 82-ата Лионел Меси отново се разписа.

Крайният резултат оформи Педри в заключителните минути на двубоя. Това беше първото му попадение в Ла Лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА