Last news in Fakti

8 Ноември, 2020 16:29 2 027 1

Тотнъм взе своето по любимия на Моуриньо начин

  • тотнъм-
  • уест бромич албиън-
  • 1:0-
  • английска висша лига

''Шпорите'' спечелиха с 1:0 гостуването си Уест Бромич Албиън

Тотнъм взе своето по любимия на Моуриньо начин - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Хари Кейн донесе победата на Тотнъм при гостуването на Уест Бромич Албиън с гол с глава в 88-ата минута, фиксирайки крайния резултат 0:1. С този успех "шпорите" излязоха на първо място в класирането на английската Висша лига със 17 точки, изпреварвайки сензационния лидер Саутхямптън.

Голът е под №150 за Хари Кейн във Висшата лига, с което той изравни постижението на бившата звезда на Ливърпул Майкъл Оуен.

Иначе мачът беше от типичните за :Специалния", в които неговият отбор не блести, но печели трите точки.

В началото на срещата имаше една ситуация за гостите, когато удар на Хьон-мин Сон беше блокиран. Иначe преобладаваше тактическата битка, като двамата наставници - Славен Билич и Жозе Моуриньо изразходваха сериозна енергия на тъчлинията.

След почивката домакините започнаха да гледат по-сериозно напред и достигнаха до добри положения. Веднъж Льорис спаси удар под гредата след корнер. След това Галахър стреля много силно от границата на наказателното поле. Френският страж с радост изгледа как топката се отби от дясната му греда и излезе в аут.

В 83-ата минута Джонстън спаси с хубав плонж опасен удар на Винисиус.

И когато мачът отиваше към закономерно 0:0, Хари Кейн отбеляза победното попадение в 88-ата минута. Мат Дохърти центрира прецизно отдясно и Кейн с гръб уцели топката с глава и тя влезе в далечния десен ъгъл на вратата, пазена от Джонстън.

След този резултат Тотнъм излезе на първо място със 17 точки. Тимът показа, че има сили бързо да се възстанови след тежкото гостуване в Разград на Лудогорец.

Уест Бромич има 3 точки от 3 равенства и 5 загуби. "Дроздовете" са на 18-о място и само те, Бърнли и Шефилд Юнайтед все още нямат победа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 888

    3 0 Отговор
    Трябваше да отсъдят дузпа за тотнъм когато напънаха хари кейн но това не се случи. А в следващите мачове дадоха 2 дузпи на лестър срещу уулвърхямптън и дузпа на ливърпул срещу ман.сити. също и дузпа за ман.сити. казвам това защото тотнъм беше пренебрегнат.