9 Ноември, 2020 19:48 4 405 15

Верстапен: 90% от пилотите във Формула 1 ще спечелят титлата с лекота, ако са в болида на Хамилтън

  • верстапен-
  • red bull-
  • mercedes-
  • болид-
  • хамилтън-
  • титла-
  • формула 1

"От доста време реалната позиция на Red Bull е второ място при конструкторите и трето място в състезанията", заяви нидерландецът

Верстапен: 90% от пилотите във Формула 1 ще спечелят титлата с лекота, ако са в болида на Хамилтън - 1
Снимка: БГНЕС

Звездата на Red Bull Макс Верстапен не е доволен от невъзможността да се бори в директен двубой с Люис Хамилтън за световната титла във Формула 1 в последните години. Нидерландецът дава всичко от себе си и дори често надскача възможностите на болида си, но той няма нужната скорост, за да се противопостави на техниката, с която Хамилтън е на победа от седмата си световна титла.

"Първо искам да кажа, че много уважавам Люис Хамилтън и Валтери Ботас за това, което правят в последните години. Не ме разбирайте погрешно, но моето мнение е, че 90% от пилотите, които се състезават в момента във Формула 1, ще спечелят титлата с лекота, ако се качат в техните болиди. Истина е, че не всички биха били толкова постоянни и доминиращи, както Люис, но за това той е голям шампион“, коментира ситуацията във Формула 1 Верстапен.

"От доста време реалната позиция на Red Bull е второ място при конструкторите и трето място в състезанията. Когато успея да се промъкна до второто място или да спечеля, е огромен успех за нас. Това е реалността и аз я приемам. Това не означава, че не излизам за всяко състезание с амбицията да спечеля, бъдете сигурни в това“, завърши той.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Както Ботас печели

    17 11 Отговор
    Що не иде Макс в Мерцедес пък нека се конкурират.
  • 2 Конфуций

    27 3 Отговор
    Всичко е много точно казано. Ако той разсъждаваше така зряло, когато започна да се състезава - сега можеше да кара единия Мерцедес
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Реалист

    22 10 Отговор
    Нека бъдем трезви реалисти. Ако " Мерцедес" продължи да доминира и в пъти да изпреварва технологично останалите отбори, вярвайте , че Ф1 ще се самозатрие след две-три години. Става безинтересно и дори сега 30% от феновете са се отдръпнали. Парадоксално е , че Мерцедесите седейки на трона (а не Хамилтън) сами подрязват краката на същия трон без да го осъзнават. Скоро ще бъдат гледани по-малко от колоезденето.

    Коментиран от #6

  • 5 Реалист

    51 18 Отговор
    А Хамилтън и още пет пъти да стане шампион (с този болид) , никога няма да бъде легенда като Сена и Шумахер. Факт.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 тарикату

    8 2 Отговор
    абе да махат хилядите ограничения и да оставят всеки сам да реши с какво е най-бърз-дали ще е v8, електро или с 8 колела, все тая.
  • 9 Кински

    6 7 Отговор
    Ако беше печелил титлите в добра конкуренция.каквато сега просто няма щеше да има статута на шуми и сена.мерседес и с Ботас може да са шампиони ако няма нареждания от бокса.а фетел ако не беше отишъл за пари във Ферари сега щеше да има сигурни 9 - 10 титли.
  • 10 Бай Стою касапина

    17 1 Отговор
    Това не е Формула 1.Загуби се истинското, тръпката от борбата. Няма го звука от двигателите през 80те и 90те.Това сега е един бръмчилник като от кошер пчели. Тъпо! А и най - добрия пилот, който е такъв по стечение на обстоятелствата иска да става политик. Ами да става!
  • 11 gost

    18 1 Отговор
    Скучно и безинтересно състезание, благодарение на многото ограничение и глупости. Няма нищо общо със състезанията от преди 20-30 и повече години. В ония години Хамилтън да е карал най-много колата за сигурност.
  • 12 Стамен

    5 2 Отговор
    От около 35 години гледам и обичам ф1. Продължителни периоди доминираха Макларън и Уилямс, после Ферари, по-късно Редбул и сега Мерцедес. Та, нищо ново или необичайно, а на мен все ми е така интересно, че и като смогна, гледам наживо. Харесвам много пилоти. В т.ч. и Хамилтън, когото намирам за изключителен пилот и спортист. Наслаждавайте се, хора! Ф1 е нещо хубаво, поне за обичащите я ...

    Коментиран от #14

  • 13 Коко

    0 1 Отговор
    Хамилтън няма никаква конкуренция всички пилоти са еднакви няма личности лидери асове а Шумахер като се състезаваше бяха Хакинен. Култард Монтоя Барикело Сена Прост Алонсо Ървайн деиманХил все личности и лидери за това титлите са му много по значими от на Хамилтън това е истината сега няма такива състезатели както няма и такива боксьори като Холифийлд Таисан Ленакс
  • 14 Баварец

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Стамен":

    Най-после един смислен коментар! Абсолютно точно и вярно казано, браво на Вас! Подкрепям 100%
  • 15 тъпанар

    0 0 Отговор
    Затова се казва отбора на Мерцедес защото е комбинация от уникален автомобил , отличен пилот и ПРАВИЛНИ СТРАТЕГИИ.Оня дето името му е написано в заглавието не може да прилага стратегиите.
    Сена не винаги е имал най-добрия автомобил ама с уменията си е печелел битки и точки за отбора си.Та тоя безличен пилот явно не е направил добро впечатление през годините и затова не е в отбора на шампиона.