10 Ноември, 2020 13:18 2 712 3

10 години от бруталното самоубийство на германски национал

  • роберт енке-
  • футбол-
  • германия-
  • хановер 96-
  • самоубийство

Стражът на Хановер 96 решава да сложи край на живота си, хвърляйки се пред преминаващ влак

10 години от бруталното самоубийство на германски национал - 1

Днес се навършват десет години от самоубийството на германския национален вратар Роберт Енке. На 10 ноември 2009 година тогавашният страж на Хановер 96 решава да сложи край на живота си, хвърляйки се пред преминаващ влак.

В колата му, която е паркирана в близост до релсите, където е извършено самоубийството, е намерено предсмъртно писмо, но и до ден днешен от полицията не разкриват какво точно е съдържанието му.

След смъртта на Енке, съпругата му Тереза разкрива, че той се е борил с депресията в продължение на шест години.

10 години от бруталното самоубийство на германски национал

Роденият на 24 август 1977 година футболист започва кариерата си в тима на Карл Цайс Йена. Следват престои в Борусия Мьонхенгладбах и Бенфика, за да дойде трансферът му в Барселона. Там германският вратар остава в продължение на две години, но успява да запише едва един мач, тъй като е отдаден под наем последователно в отборите на Фенербахче и Тенерифе.

През 2004 година подписва с отбора на Хановер, където изиграва 164 мача. През 2009 година е определен за най-добрия вратар в Бундеслигата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За първи

    8 2 Отговор
    път чувам за "брутално" самоубийство...
  • 2 Дод

    4 4 Отговор
    С професия ,жена и дете и в депресия ,Вие майтапите ли се с нас
  • 3 Хайл

    2 1 Отговор
    Тез западняци държат всичко в себе си не споделят бе търсят помощ , от приятели и семейство и на края айде под влака , че не издържа .