Last news in Fakti

16 Ноември, 2020 11:32 2 388 2

Денис Шаповалов си тръгна от България със скъп подарък

  • тенис-
  • шаповалов-
  • лъв-
  • статуетка-
  • подарък-
  • блиц-
  • sofia open

Световната тенис звезда получи един от символите на България - горд лъв, който да му носи късмет по пътя към върха в класацията на ATP

Денис Шаповалов си тръгна от България със скъп подарък - 1
Снимка: БГНЕС

Световната тенис звезда Денис Шаповалов си тръгна със скъп спомен от родината ни. Управителят на БЛИЦ Ивайло Крачунов му подари един от символите на България - горд лъв, който да му носи късмет по пътя към върха в класацията на ATP.

"Много съм благодарен. България ми хареса изключително много. Хората са любезни и приятни, а Sofia Open бе организиран много добре. Ще се върна отново с голямо удоволствие", заяви Шаповалов, преди да си тръгне от държавата ни.

21-годишният канадец бе поставен под номер 1 в схемата на Sofia open 2020, но отпадна сензационно в първия кръг от молдовеца Албот. Загубата обаче не помрачи отличното му представяне през цялата година.

Шаповалов не скри добрите си впечатления от първата ни ракета Григор Димитров. "Направил е много за България и е пример за младите играчи", каза левичарят, който мери сили с най-добрите на планетата.

Освен с Григор Димитров, Шаповалов се познава много добре и с българските таланти Алекс Донски и Адриан Андреев.

Роденият в Тел Авив Шаповалов си взе довиждане и с Донски, който натрупа опит с участието си на сингъл и на двойки в престижния турнир Sofia open. Младите играчи са се срещали неведнъж в Канада, където са израснали като деца.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.