20 Ноември, 2020 15:33 1 257 1

От БФС са дали 150 хиляди лева за тестове за коронавирус на отборите

  • бфс-
  • бюджет-
  • отделяне-
  • финансиране-
  • пари-
  • тестове-
  • отбори-
  • коронавирус

Финансовият ангажимент на централата в това отношение ще продължи до края на настоящия футболен сезон

От БФС са дали 150 хиляди лева за тестове за коронавирус на отборите - 1
Снимка: БГНЕС

Българският футболен съюз обяви сумата, която е похарчена за COVID-19 тестове в родния футбол от началото на пандемията.

"От началото на извънредното положение на територията на страната до днешна дата БФС е финансирал директно от бюджета си лабораторни изследвания за близо 150 хиляди лева за отборите от Първа и Втора професионална лига, както и за всички национални гарнитури в посочения период, съобщават от футболната централа.

Повече от половината от тази сума (81 240 лв.) e отделена за ежемесечни тестове на футболисти, треньори и служители в професионалните ни клубове. Финансовият ангажимент на централата в това отношение ще продължи до края на настоящия футболен сезон, а - при необходимост - и в бъдеще.

Напомняме, че тези значителни финансови средства са осигурени абсолютно безвъзмездно и с единствената цел клубовете да бъдат подпомогнати в трудните времена на световна пандемия и икономическа стагнация. Не на последно място тази подкрепа осигурява възможност на отборите от професионалния футбол да спазват разпоредбите на Министерството на младежта и спорта за извършване на тестове за COVID-19 на месечна база във всички състезания и турнири в професионалния спорт.

Българският футболен съюз гарантира, че стриктно следва протокола на здравните власти и на Министерството на младежта и спорта, както и препоръките на Медицинската комисия, според които футболна среща от професионалния футбол може да бъде отложена при доказани поне 10 положителни PCR-теста за COVID-19 на футболисти с действащи професионални договори в един от двата отбора. Съответните проби подлежат на проверка и се протоколират от Медицинската комисия към централата.

В заключение държим да подчертаем още веднъж твърдия ангажимент на БФС да осигури максимално защитена среда за провеждане на двубои в българския футбол в условията на пандемията от COVID-19. Опазването на здравето на всички участници във футболния процес винаги е било изключителен приоритет за ръководството на футболната централа и в това отношение ще продължат да се полагат максимални усилия и в бъдеще", пише сайтът на БФС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грейс

    3 0 Отговор
    На всички, които са с много пари им се правят безплатни тестове да не говорим, че за тях не важат опашките! При демокрацията е така!