Last news in Fakti

21 Ноември, 2020 01:00 2 480 2

Холанд: Мукоко е много по-добър от мен

  • мукоко-
  • борусия дортмунд-
  • възраст-
  • холанд-
  • сравнение

"Никога не съм виждал 15-годишно момче да играе толкова добре“, смята нападателят на Борусия Дортмунд

Холанд: Мукоко е много по-добър от мен - 1
Снимка: БГНЕС

Суперталантът на Борусия (Дортмунд) Юсуф Мукоко от днес вече може да играе в професионалния футбол. На 20 ноември той става на 16 години, което му позволява да играе в Бундеслигата. Футболният свят очаква с нетърпение да види изявите на вундеркинда сред професионалистите. „Мукоко е много по-добър от мен, когато бях на тази възраст. Никога не съм виждал 15-годишно момче да играе толкова добре“, сподели сензацията Ерлинг Холанд.

„Невероятно е, че момче на неговата възраст играе срещу съперници, които са с две-три години по-големи от него и въпреки това вкарва толкова много попадения“, заяви селекционерът на Германия Йоги Льов. „Не знаеш дали играе с левия или с десния крак, той е смъртоносен пред вратата“, каза наставникът на Борусия Лусиен Фавър.

Още този уикенд може да го видим в игра – срещу Херта. „Жълто-черните“ гостуват в Берлин в събота от 21:30 часа. Още на 12 години той играе за юношите до 17 години, а на 14 вече е част от селекцията до 19 години. Мукоко има 127 гола в 84 мача в детско-юношеските формации на вестфалци.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обезяна

    9 5 Отговор
    Както се е протегнал, спокойно ще може да бере банани , без да се катери! Наистина е много талантлив!
  • 2 Аре пускайте новините

    4 1 Отговор
    Стига спахте