Last news in Fakti

21 Ноември, 2020 20:29 2 798 3

Тийм е на финал в Лондон след драма срещу Джокович

  • джокович-
  • тийм-
  • полуфинал-
  • финал-
  • атр-
  • турнир

Австриецът спечели със 7:5, 6:7(10), 7:6(5)

Тийм е на финал в Лондон след драма срещу Джокович - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионът от US Open Доминик Тийм е финалист в тазгодишното издание на Финалите на ATP в Лондон, където сили мерят осемте най-добри през сезона. Австриецът изкова победата над считания за основен фаворит за титлата Новак Джокович. Тийм надделя в изключително оспорвания и драматичен мач със 7:5, 6:7(10), 7:6(5) след 2 часа и 54 минути игра.

27-годишният австриец пласира 12 аса и не допусна пробив в срещата, като отрази и трите шанса за брейк на Ноле, който е петкратен победител в надпреварата.

Тийм взе аванс след пробив в 11-ия гейм на първия сет при единствената си възможност. Във втората част Джокович пропиля два поредни сетбола, след като при 6:5 дръпна с 40:15 при подаване на съперника, но в последвалия тайбрек Ноле отрази четири мачбола, като при втория от тях Тийм направи двойна грешка. В крайна сметка след 9:10 точки сърбинът взе три поредни разигравания, а с това изравни резултата.

В третия сет нямаше нови възможности за пробив. Логично се стигна до решаващ тайбрек, в който Джокович поведе с 4:0, но последва серия от шест безответни точки за Тийм, който в крайна сметка стигна до победата с шестия си мачбол.

За австриеца това е победа №300 в турнирите на АТР.

На финала утре Тийм ще спори с Рафаел Надал или Даниил Медведев. Испанецът и руснакът играят по-късно тази вечер.

Финалният турнир на ATP ще има нов шампион, тъй като нито един измежду Тийм, Медведев и Надал не е печелил трофея. В миналогодишното издание австриецът отстъпи на финала на Стефанос Циципас.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЪМПЕЗИ

    15 2 Отговор
    СИМПАТИЗИРАМ НА ДОМИНИК...НАЙ-ВЕЧЕ, ЧЕ МНОГО СЕ РАЗДАВА...ЖЕЛАЯ МУ УСПЕХ И ВЪВ ФИНАЛА....
  • 2 Браво

    7 1 Отговор
    Играе мноого силно браво!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.