22 Ноември, 2020 09:31 2 327 0

Атлетико Мадрид надви безидейна Барселона

  • тер стеген-
  • грешка-
  • караско-
  • меси-
  • барселона-
  • атлетико мадрид

Мадридчани спечелиха с 1:0 след груба грешка на Тер Стеген

Атлетико Мадрид надви безидейна Барселона - 1
Снимка: БГНЕС

Атлетико (Мадрид) победи у дома Барселона с 1:0 в дербито от десетия кръг на испанската Ла Лига. Това бе юбилееен мач №800 за звездата Лионел Меси с екипа на каталунците във всички турнири, но за съжаление на аржентинеца се стигна до загуба след кошмарна грешка на вратаря Марк Андре тер Стеген и гол на Яник Ферейра Караско (45+3) в добавеното време на първата част. Преминалият от Барса в Атлетико през лятото Луис Суарес не игра, след като е с положителен тест за COVID-19.

Играчите на Роналд Куман записаха пореден слаб мач, в който трудно стигаха до голови положения. Антоан Гризман и Клеман Лангле пропуснаха най-изгодните ситуации за гостите след центрирания от крилата. Домакините пък се отбраняваха много добре и изчакваха момента за контраатаки. При една от тях Маркос Йоренте разтресе гредата в 11-ата минута.

Последва териториален превес на каталунците, които обаче не създаваха положения пред вратата на Ян Облак. Едва в 40-ата минута Алба намери Меси в наказателното поле, но ударът на аржентинеца не бе проблем за словенския страж.

В добавеното време на първата част Атлетико поведе след ужасна грешка на Тер Стеген. Корея пусна пас зад защитата на гостите, Караско се измъкна и преодоля германския страж, който бе излязъл далече напред.

След почивката Куман пусна в игра Филипе Коутиньо, но и това не доведе до повече креативност в предни позиции за гостите. В 57-та минута Меси центрира от лявото крило и намери непокрит Клеман Лангле. Французинът стреля с глава, но Облак спря топката на голлинията. Пет минути след това Жерард Пике получи контузия и трябваше да напусне терена принудително, след сблъсък със съперников играч, а на негово място влезе Дест. В 68-ата минута Дембеле се оказа на върха на атаката и имаше добро положение, но разочарова с много слаб удар.

В 81-та минута Меси шутира от около 25 метра от свободен удар, но прати топката в стената. Малко след това Гризман засече с глава центриране отдясно, но Облак хвана топката.

След шестата си победа от осем мача Атлетико се изравни на върха в класирането с Реал Сосиедад, който е с мач повече. Тимът на Диего Симеоне продължава да е единственият без загуба от началото на сезона в Ла Лига. Барса пък допусна трета загуба от осем срещи и заема десето място с 11 точки.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА