25 Ноември, 2020 22:15 1 392 0

Борусия (Мьонхенгладбах) пак се разправи с Шахтьор Донецк

  • борусия (мьонхенгладбах)-
  • шахтьор донецк-
  • 4:0-
  • шампионска лига

Головата равносметка след два изиграни мача е 10:0 в полза на немския отбор

Борусия (Мьонхенгладбах) пак се разправи с Шахтьор Донецк - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Тимът на Борусия (Мьонхенгладбах) се утвърди на първото място в Група "В" на Шампионската лига, след като разгроми на свой терен с 4:0 Шахтьор (Донецк). Двубоят бе от четвъртия кръг в груповата фаза, а головете бяха дело на Ларс Щиндъл (17-дузпа), Нико Елведи (34), Брийл Емболо (45+1) и Оскар Венд (77). Борусия събра 8 точки, а Шахтьор все още е втори с 4, но може да бъде изместен тази вечер от Реал Мадрид или Интер.

Домакините излязоха напред в резултата с гол на Ларс Щиндъл от дузпа в 17-ата минута. Сергей Кривцов извърши нарушение в наказателното поле срещу Маркус Тюрам, а реферът Джунейт Чакър посочи бялата точка. След консултация с ВАР решението бе потвърдено, а Щиндъл превърна в гол 11-метровия наказателен удар - 1:0 за Борусия.

Домакините бяха много близо и до втори гол само няколко минути по-късно. В 21-ата минута Брийл Емболо получи топката малко пред дъгата на наказателното поле и отправи много хубав изстрел към вратата на ветерана Андрий Пятов, но за късмет на стража топката се отби от левия му страничен стълб.

Емболо продължи да тормози отбраната на украинците и вторият гол не закъсня, но негов автор стана Нико Елведи. Той изпрати топката във вратата с глава след центриране на близката греда от ъглов удар на Щиндъл в 34-ата минута.

В последните секунди на първата част упоритостта на Емболо най-сетне даде резултат и той направи резултата 3:0. Швейцарският нападател отбеляза много красив гол със задна ножица от близко разстояние. Това се случи след центриране от фаул и неособено убедителна игра на Пятов, който бе преодолян за трети път за едно полувреме от играчите на Борусия.

През втората част гостите от Донецк не сториха нищо, за да направят резултата по-приемлив за тях. Напротив, в 77-ата минута Борусия реализира четвърто попадение. Негов автор стана Оскар Венд, който центрира от фаул отдясно, с топката не игра никой, тя се удари в десния страничен стълб на Пятов и се озова във вратата на Шахтьор.

В последните минути украинците се опитаха да стигнат до почетен гол, но това не им се удаде и Борусия записа нова разгромна победа срещу този съперник, след гръмкия успех на германците с 6:0 като гости в началото на месеца.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА