Last news in Fakti

26 Ноември, 2020 12:21 3 185 6

Хиляди съпроводиха катафалката с Марадона

  • марадона-
  • диего марадона-
  • футбол-
  • каса росада

Ковчегът е бил приет от бившата съпруга на футболната легенда Клаудиа и двете им дъщери Далма и Джанина

Хиляди съпроводиха катафалката с Марадона - 1


Тялото на Диего Марадона вече е доставено в „Каса Росада“ - президентската резиденция в Буенос Айрес, информират аржентинските медии. Това е станало малко след 1:00 часа през нощта местно време (6:00 часа българско). По пътя катафалката е била съпроводена от полицейски кордон и множество фенове, които с аплодисменти са отдавали почит на своя любимец.

Хиляди съпроводиха катафалката с Марадона

Ковчегът е бил приет от бившата съпруга на футболната легенда Клаудиа и двете им дъщери Далма и Джанина. Към тях се присъединиха и техни близки, въпреки че официалното поклонение още не е започнало. Първите пристигнали външни лица са съотборниците на Марадона от тима, спечелил световната титла от шампионата в Мексико през 1986 г.

Хиляди съпроводиха катафалката с Марадона

Вратите на „Каса Росада“ официално ще бъдат отворени за поклонението на легендарния №10 в 6:00 часа сутринта аржентинско време (11:00 часа българско). Очаква са около 1 милион души да отидат и да си вземат последно сбогом със Златното момче. Още от вчера хиляди се събират на „Пласа де Майо“ и очакват да отворят вратите.

Хиляди съпроводиха катафалката с Марадона

Очакванията бяха президентската резиденция в Буенос Айрес да бъде отворена 48 часа, за да може всички желаещи да се поклонят на Марадона. По желание на семейството на гениалния футболист обаче ковчегът ще бъде затворен в 16:00 часа аржентинско време и всичко най-вероятно ще приключи още днес.

Хиляди съпроводиха катафалката с Марадона

За поклонението ще бъдат отворени две врати, през които да влизат посетителите. През нощта на едната от тях бяха премахнати временните зидове, тъй като този вход не е ползван от управлението на бившия президент Маурисио Макри (2015-2019).


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поклон

    16 1 Отговор
    Пред теб Марадона. Важното е, че си велик и в сърцата на младото поколение. Почивай в мир.
  • 2 Жоро

    2 5 Отговор
    От утре ще се покажат още роднини за подялба на наследството.
  • 3 Мето

    8 0 Отговор
    Смъртта винаги носи тъга.
  • 4 Bake Rolls

    2 6 Отговор
    Лека му пръст един много известен футболист , и легенда . Но бива ли 30 новини на час на тази тема
  • 5 Behemoth

    2 6 Отговор
    Как па един нобелов лауреат не погребаха така?Дрогара ритал мач и хоп късат си ризите...
  • 6 Чумата

    2 4 Отговор
    За покойника добро или нищо! За този нищо!