Last news in Fakti

26 Ноември, 2020 14:59 1 771 4

Лудогорец излиза срещу Тотнъм за нещо историческо за България

  • лудогорец-
  • футбол-
  • тотнъм-
  • лига европа

„Шпорите“ са четвъртият лондонски отбор, който ще приеме български съперник в евротурнирите

Лудогорец излиза срещу Тотнъм за нещо историческо за България - 1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец гостува на Тотнъм в мач от група „J“ на Лига Европа. Двубоят започва в 22:00 часа. Българският шампион излиза срещу един от най-силните отбори в Англия с много проблеми за временния треньор Станислав Генчев.

Голяма част от играчите на „орлите“ имат само една или две тренировки за последните две седмици, тъй като мнозина от футболистите бяха заразени с COVID-19 и бяха поставени под изолация. Освен това Алекс Сантана и Сисиньо останаха извън групата. Ихинио Марин и Вандерсон са трайно контузени.

В тази затруднена ситуация Лудогорец излиза на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ в преследване на поредно историческо постижение за българския футбол.

„Шпорите“ са четвъртият лондонски отбор, който ще приеме български съперник в евротурнирите. Тези родни гостувания в английската столица показват една неприятна тенденция – нямаме вкаран гол или постигната победа. Със сигурност Лудогорец ще опита да промени поне головия баланс, който е 0:13 в пет мача.

Последното българско гостуване в Лондон беше също на Лудогорец. През есента на 2016 г. „орлите“ отстъпиха с 0:6 на Арсенал в Шампионската лига. Първият роден отбор, играл в евротуририте срещу тим от английската столица е ЦСКА. През сезон 1970/71 „червените“ срещат Челси в 1/8-финал за КНК и губят с 0:1 на „Стамфорд Бридж“.

През сезон 2001/02 в първия кръг на Купата на УЕФА „сините“ от Лондон бият Левски с 3:0, а пет години двата тима се срещат в групите на Шампионската лига и Челси печели с 2:0. През есента на 2009 г. ЦСКА пада с 0:1 от Фулъм на „Крейвън Котидж“ в среща от групите на Лига Европа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ммм 23

    5 0 Отговор
    За исторически пердах ,може би .

    Тотнъм наскоро се подиграха с МЮ на Олд Трафорд . Та по полека с приказките ,щото предчувствам страшен резил за Лудогорец
  • 2 GTR

    3 0 Отговор
    Аман от такива заглавия ......исторически резил !

    Коментиран от #4

  • 3 Факт

    1 0 Отговор
    Домусага ще го поеме.........
  • 4 антрашпиц

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "GTR":

    Заглавието е историческа простотия.