27 Ноември, 2020 16:19 1 836 2

Радост! Зографски е с квота за Пекин 2022

  • владимир зографски-
  • квота-
  • пекин 2020

Възможно е обаче изискванията да се променят заради пандемията от коронавирус

Радост! Зографски е с квота за Пекин 2022 - 1
Снимка: БГНЕС

България има първа квота за Зимната олимпиада в Пекин през 2022 година. Оказа се, че тя е спечелена от голямата ни звезда в ски скока Владимир Зографски. Това се е случило през лятото, когато 27-годишният самоковец намери място сред първите 30 на лятното Гран при във Висла.

Той се нареди на 22-ата позиция и според изискванията на ФИС към този момент е покрил условията за участие в Пекин. Възможно е обаче изискванията да се променят заради пандемията от коронавирус. Самият Зографски споделя пред "Тема спорт", че класирането за олимпиадата му носи успокоение, но самият той не е на 100 процента сигурен, че от ФИС и МОК няма да поставят нови изисквания.

"Ситуацията е много сложна и чакам потвърждение", казва той.В момента Еър Влади се готви за второто си участие за Световната купа през сезона. Той ще участва в стартовете във финландския зимен център Рука, като днес са квалификациите.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мисирки

    1 0 Отговор
    Оправете заглавието, бре!