29 Ноември, 2020 18:19 1 573 0

Милан с домакински успех срещу Фиорентина и увеличи преднината си на върха

  • милан-
  • фиорентина-
  • футбол-
  • серия а

Попаденията отбелязаха Алесио Романьоли (17') и Франк Кесие (27') от дузпа

Милан с домакински успех срещу Фиорентина и увеличи преднината си на върха - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Милан записа домакински успех с 2:0 при домакинството си на Фиорентина от 9-ия кръг на Серия "А". Попаденията отбелязаха Алесио Романьоли (17') и Франк Кесие (27') от дузпа, като халфът пропусна второто си изпълнение от бялата точка. Така след успехите над Интер и Наполи, "росонерите" надвиха още един противник, срещу когото имат негативен баланс през последните няколко години.

Милан с домакински успех срещу Фиорентина и увеличи преднината си на върха
Снимка: БГНЕС

Промените в състава на домакините бяха цели пет. В защита се завърнаха Давиде Калабрия и капитанът Романьоли. Пред тях контузеният Исмаел Бенасер бе заменен от Кесие, докато по крилата действаха възстановеният Алексис Салемакерс и Браим Диас на местата на получилия травма Саму Кастийехо и Йенс Петер Хауге. На върха на атаката отново бе Анте Ребич. Гостите пък бяха подредени в 4-3-3 с Хосе Кайехон, Франк Рибери и Душан Влахович в предни позиции.

Милан с домакински успех срещу Фиорентина и увеличи преднината си на върха
Снимка: БГНЕС

Преди началото на мача имаше минута мълчание в памет на починалия Диего Марадона. "Росонерите" поведоха в 17-ата минута с първото си по-сериозно положение, когато Романьоли беше точен с глава след центриране от корнер. Така домакините вкараха попадение в 29-и пореден шампионатен мач, с което изравниха рекордната си серия от декември 1972 г. - декември 1973 г.

В 21-ата гредата не позволи на Влахович да изравни резултата. В 27-ата съдията посочи бялата точка за фаул на Херман Песея срещу Салемакерс. Кесие се нагърби с изпълнението на дузпата и я превърна в 25-ия си гол в Серия "А". В 30-ата минута Хакан Чалханоглу се завъртя и стреля отдалече, а ударът му мина покрай сглобката на вратата. Десет минути по-късно домакините изпълниха втора дузпа, този път за нарушение на Мартин Касерес срещу Тео Ернандес. Бартломей Драговски обаче спаси последвалия изстрел на Кесие.

Милан с домакински успех срещу Фиорентина и увеличи преднината си на върха
Снимка: БГНЕС

В 53-ата минута гредата попречи на Чалханоглу да се разпише с шут по земя, а Драговски улови добавката на Сандро Тонали. Две минути по-късно Рибери излезе сам срещу Джанлуиджи Донарума и се опита да го прехвърли, но вратарят успя да избие топката. В 69-ата удар на Кесие профуча покрай вратата.

По този начин лидерът в класирането Милан събра 23 точки, което е рекорден актив за клуба на този етап от първенството в ерата на трите точки за победа. Фиорентина пък продължава да страда през този сезон и е на 16-ата позиция с 8 пункта на сметката си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА