Last news in Fakti

30 Ноември, 2020 10:02 2 174 2

Жалко! Бяхме близо до победата срещу Гърция, но загубихме

  • баскетбол-
  • българия-
  • гърция-
  • национален отбор-
  • квалификации-
  • европейско първенство-
  • загуба-
  • продължения

Родните национали паднаха със 78:84 след продължения

Жалко! Бяхме близо до победата срещу Гърция, но загубихме - 1
Снимка: БГНЕС

Баскетболистите на България записаха второ поражение в ноемврийския прозорец на квалификациите за ЕвроБаскет 2022. В „балона“ в Сараево момчетата на Росен Барчовски отстъпиха след продължение на Гърция със 78:84.

Българите водеха в по-голямата част от мача, като авансът им през втората четвърт достигна 16 точки, но в крайна сметка отстъпиха след серия силни изяви на гърците в стрелбата от дистанция в последните минути.

Проблемите отново бяха в подкошието, като съперникът овладя 60 борби срещу 38 за българите. След този двубой България е с баланс от една победа и три загуби в групата, докато Гърция е с актив от три победи и една загуба.

Тимът ни започна много добре мача. Избраниците на Росен Барчовски вкараха 5 тройки само в първата четвърт, колкото имаха за целия мач срещу Босна и Херцеговина в петък. Успеваемостта им беше изключителна – 71% при 5 успешни от 7 опита.

Втората четвърт започна в същото русло, като авансът на нашите достигна 16 точки. След това дойдоха проблемите. В края на втората и началото на третата част момчетата с бели екипи попаднаха в дупка. Цели 10 минути, до седмата минута на третата четвърт, българите не успяха да отбележат и точка. За това време гърците вкараха 17 и дори поведоха с 42:41. Чак тогава Дий Бост „отпуши“ коша с точен изстрел за три точки. Последва серия 11-0 за България и тимът ни поведе отново с двуцифрен аванс – 52:42.

До края обаче гърците отново успяха да наваксат, въпреки, че българите пак успяваха да се откъснат, но се оставяха да бъдат застигнати.

Така след силна игра и отлични стрелби от дистанция на Йоанис Атинау мачът влезе в продължение при 71:71. В овъртайма гърците отново показаха по-точен мерник и спечелиха с 84:78.

Чавдар Костов завърши с 15 точки за България. Дий Бост добави 12, Венцислав Петков се включи с 11, а Александър Янев – с 9 и 8 борби. Силно игра и Цветомир Чернокожев, вкарал 8 точки.

„Започнахме мача много добре. Играхме бързо, хвърлихме много енергия в защита. Всичко вървеше много добре за нас, но в края на двубоя изгубихме контрола. Направихме грешки в нападение. Нямахме тази енергия, от която се нуждаехме. Те отбелязаха лесни кошове, срещата отиде в продължение и там загубихме всичко“, заяви Чавдар Костов след срещата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Yes

    0 1 Отговор
    Загубеняците точно тона заслужават ,)
  • 2 Народ палячовци

    0 1 Отговор
    Какъв е тоя афро в отбора ? И Майкъл Жордан да извикате все тая ,)