Last news in Fakti

1 Декември, 2020 22:10 8 061 8

Потресаваща теория за смъртта на Марадона: Заради хапчета ли си отиде Дон Диего?

  • диего марадона-
  • марадона-
  • футбол-
  • лекар-
  • хапчета-
  • нелсон кастро

Той очевидно е бил сложен пациент и е трябвало да се лекува по деликатен начин

Потресаваща теория за смъртта на Марадона: Заради хапчета ли си отиде Дон Диего? - 1
Снимка: БГНЕС

Известният аржентински лекар Нелсон Кастро коментира този списък пред местната телевизионна програма „Telenoche“ и заяви, че смъртта на Марадона от инфаркт въобще не го изненадва.

„Той очевидно е бил сложен пациент и е трябвало да се лекува по деликатен начин. В такива случай е трябвало да бъдат предвидени всевъзможните странични ефекти от всяко лекарство и да се действа като в шахмата - с няколко хода напред. Не знам каква доза и последователност му е предвидена, но ако ви предпишат всичко това, задължително трябва да се консултирате с кардиолог. Няколко от лекарствата имат страничен ефект повишаването на сърдечната честота и напълно вероятно е да доведат до инфаркт, ако се смесят с неподходящи съставки или дозата бъде превишена“, смята Кастро.

„Той просто е трябвало да се лекува в специализирано лечебно заведение, а не да остава у дома без наблюдение. Повтарям - контролът на състоянието и медикаментите му е бил задължителен. Учудвам се, че е бил оставен без надзор на лекар", коментира още Кастро.

Това обяснение донякъде подкрепя твърденията на дъщерите на Марадона, че не е лекуван правилно, но не изключва и това вината да е на самия Дон Диего, който според личния си лекар Леополдо Луке сам е решавал как да се лекува и не се е вслушвал в мнението на специалистите.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоянов

    29 2 Отговор
    Непрестанните "новини" за Марадона вече ни идват в повече!
  • 2 Лешпера

    14 3 Отговор
    Дайте нещо за Марадона
  • 3 Тодор

    10 1 Отговор
    Няма да го оставят на спокойствие. Това хората мрат да въздигнат някого, за да та унижават, когато падне!
  • 4 Дон Балон

    12 3 Отговор
    И тоя си отиде като овса без история, ама не от хапчета, а от прахчета!!!

    Коментиран от #7

  • 5 Ххх

    13 4 Отговор
    От зобене, пиене, хапчета, дроги и тн. От това си отиде. Иначе наистина ни писна вече от него. Направо добре, че е умрял, че да се свърши този терор с него. Иначе щяхте дорде е жив да ни тормозите още много години с него. Сега още известно време и разгеле.... край.

    Коментиран от #6

  • 6 Бачо Киро

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ххх":

    Ти глей тоя умния лекар как дава акъл, сякаш някой е можел да излезе на глава с Марадона... Той си правеше каквото иска, гонеше си лекарите като изтрещи, тоя се обяснява как трябвало това и онова... Все едно той е щял да я свърши иначе...
  • 7 Ганьо

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дон Балон":

    Магарета без история и без вода ще си мрем ние...
  • 8 е х о

    3 0 Отговор
    НЕЕЕ , заради дълга магистрала от кока !