Last news in Fakti

2 Декември, 2020 19:45 2 221 12

Левски обезличи Локомотив (Пловдив) в студа насред София (ВИДЕО)

  • левски-
  • локомотив пловдив-
  • футбол

"Сините" победиха с 1:0 в отложен мач от 12-ия кръг на efbet Лига

Левски обезличи Локомотив (Пловдив) в студа насред София (ВИДЕО) - 1

Славиша Стоянович се завърна начело на Левски с победа! "Сините" изиграха солиден мач и победиха с 1:0 Локомотив (Пловдив) на "Герена". Двубоят бе отложен от 12-ия кръг на efbet Лига. Единственият гол вкара Найджъл Робърта от дузпа в 36-ата минута.

Столичани напълно обезличиха високолетящия си съперник и почти не допуснаха опасности пред вратата на Николай Михайлов. В същото време в офанзивен план сториха достатъчно, за да стигнат до успеха.

Така Левски събра 14 точки и излезе на 10-о място във временното класиране. "Смърфовете" са втори с 27 пункта.

Стоянович заложи на нова постройка с трима централни защитници. Това донякъде обърка "смърфовете" и цялото първо полувреме принадлежеше на "сините".

В 11-ата минута Здравко Димитров със страхотно центриране намери Живко Атанасов на далечната греда, но защитникът стреля в аут. Главният рефер отсъди нарушение в атака в тази ситуация и ако се беше стигнало до гол, то той щеше да бъде отменен.

Левски продължи да бъде по-активният отбор и в 16-ата минута стигна до попадение, което беше отменено. Димитров центрира в наказателното поле отляво, Насиру Мохамед свали топката за Найджъл Робърта, който шутира, а след неумела намеса на Мартин Луков топката влезе във вратата. Голът обаче бе отменен за игра с ръка на ганайското крило на домакините. При тази ситуация Милош Петрович се контузи и бе заменен от Кристиан Гомис.

В 24-ата минута силен удар на дебютанта Патрик-Габриел Галчев срещна тялото на играч на гостите. Малко по-късно "смърфовете" погледнаха малко по-смело към вратата на Левски. Парвиз Умарбаев получи пред наказателното поле и опита удар. След рикошет Николай Михайлов улови.

В 36-ата минута Левски поведе. Момчил Цветанов сбърка с подаване назад. Топката стигна до Мохамед, който преодоля Диниш Алмейда и нахлу в наказателното поле, където бе фаулиран от Петър Витанов. Валентин Железов посочи бялата точка. Зад топката застана Найджъл Робърта, който с безапелационен удар вкара първия си гол през този сезон.

Втората част започна с по-активни действия на гостите. В 57-ата минута Цветанов центрира отляво, но Георги Минчев стреля слабо с глава.

Две минути по-късно "сините" можеше да стигнат до втори гол. Гомис сбърка при изнасянето на топката. Юруков опита да изведе Робърта. Лукас Масоеро опита да изчисти кълбото, което рикошира в нидерландския нападател и премина опасно покрай вратата.

В 69-ата минута Локомотив можеше да изравни. Умарбаев центрира остро в наказателното поле от пряк свободен удар. Гомис се извиси над всички, но стреля опасно на сантиметри от гредата.

До края на срещата Левски задържа аванса си и стигна до първа победа от пет срещи в първенството насам.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Запалянко

    10 7 Отговор
    Е гати договорения мач.

    Коментиран от #9

  • 2 Синфен

    8 6 Отговор
    С такава игра , Левски лесно ще премине от Б окръжна в А окръжна група .
  • 3 Отегчен Фен

    8 6 Отговор
    Пак ли с дузпа вее .. слабаци ?
  • 4 Левски 1914

    7 11 Отговор
    № 1, 2, 3 вие да не сте от софийския Литекс пристигнал от град Ловеч.

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Мимч

    5 6 Отговор
    На Левски му трябваше тази победа и добре,че я постигна,но чак да е обезлечил Локото,едвали.Важното в случая е,че късмета беше с Левски от доста време на сам и трите точки....
  • 6 Бай Стою касапина

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Левски 1914":

    Пич, това, че Левски би е изненада, но е добре. Вярно е и че крушовият отбор си повярва и полетя на високо. Хубаво е, че най-после имате някакъв минимален напредък. Лошото е, че нямате пари и тия дето ви управляват са неграмотници. А Левски и ЦСКА трябва да ги има, дори и с тирета. Бог да ви е на помощ!

    Коментиран от #7

  • 7 Чорбата

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Стою касапина":

    Бай , Бай , истинското ЦСКА е без тире !
  • 8 Селянин

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Левски 1914":

    Абе ти сигурен ли си, че си левскар? Нещо все за Литекс си плямпаш!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мимо

    7 1 Отговор
    Леле, леле... Като прочетох заглавието си помислих че са победили с пет на нула...толкова много изписани суперлативи за победа с едно на нула и то от дузпа. Нито съм левскар, нито цесекар... Ама айде малко по-сериозно
  • 11 факт

    0 0 Отговор
    а съдията го сърби
  • 12 vhv

    0 0 Отговор
    На камерите на Герена се виждат пликчетата с пари за отбора на Локо П. На гърба на визитката на Крушарски има и ценоразпис...