Last news in Fakti

6 Декември, 2020 16:39 1 371 6

Възходът на ЦСКА при Акрапович продължи с класика над Ботев (Пловдив)

  • цска-
  • ботев (пловдив)-
  • 3:0-
  • efbet лига

Тибо Вион, Али Соу и Брадли Мазику вкараха головете за ''армейците''

Възходът на ЦСКА при Акрапович продължи с класика над Ботев (Пловдив) - 1
Снимка: cska.bg

Отборът на ЦСКА продължи с възходящите си игри при Бруно Акрапович, след като столичани надделяха категорично с 3:0 при визитата си на Ботев Пловдив на футболния комплекс в Коматево. Така „червените” регистрираха четвърта поредна победа от началото на първенството в efbet Лига и вече имат актив от 27 точки, колкото има и Арда, но ЦСКА е трети с по-добрите си показатели.

Тибо Вион откри резултата в Пловдив след 20 минути игра, а Али Соу удвои актива за гостите в 58-ата след красиво изпълнение с левия крак. Десет по-късно Брадли Мазику оформи крайния резултат. Неприятната новина за „канарчетата” пък дойде след 33 минути, когато Тодор Неделев напусна с контузия в лявото коляно.

Първият шанс в мача бе за гостите, след като Тиаго Родригес шутира силно след 30-ина секунди, но и неточно посока вратата на пловдивския гранд. След 12 минути игра пък домакините стигнаха до чудесна възможност за гол. Тодор Неделев изпрати магично диагонално подаване вляво към Мите Цикарски, който бе оставен непокрит от Вион в наказателното поле на столичани. Крайният бранител на Ботев шутира с левия крак, но встрани от вратата, пазена от Бусато.

Първата постепенна атака на ЦСКА даде резултат след 20 минути игра. Тиаго Родригес получи топката от Юга, а португалецът подаде навътре в наказателното поле за Енрике. Той се размина с топката и крайният бранител Тибо Вион нанесе топовен удар с левия крак и не остави шанс на Аргилашки.

В 23-ата минута звездата на Ботев Тодор Неделев изпита сериозна болка в лявото коляно и получи лекарска помощ. На няколко пъти капитанът на "канарчетата" се връщаше на терена след помощта на лекарския екип на пловдивчани, но след 34 минути Кристиан Добрев го замени принудително. Три минути преди края на първата част Славчо Шоколаров нанесе удар от дистанция, като топката тупна пред Бусато, но бразилецът се намеси и изби топката.

В добавеното време на първата част Георги Аргилашки спаси Ботев Пловдив от втори допуснат гол. Защитата на Ботев Пловдив се пропиля, след като Енрике Рафаел задмина Работов отляво, а Генев подцени ситуацията, след което последва удар и блокиране на Аргилашки, който спаси отбора си от втори гол.

Десет минути след подновяването на играта Енрике Рафаел получи топката в наказателното поле и финтира чудесно Работов, след което отправи силен удар с десния крак, но и неточен. В 58-ата минута "червените" покачиха актива си. Това стана, след като Али Соу гърдира топката след подаване от тъч и елиминира Виктор Генев, след което шутира мощно с левия крак след обръщане и не остави никакви шансове за Аргилашки.

В 68-ата минута гостите покачиха резултата си, след като Тибо Вион центрира отдясно към другия краен бранител - Брадли Мазику. Той засече с глава, а Аргилашки блокира удара му, но топката се върна в левия бек, който с мощен удар от два метра опита да скъса мрежата.

Темпото в последвалите минути поспадна, като чак в 82-ата минута дойде нещо по-интересно, когато резервата за гостите Юнус Санкаре стреля с левия крак, но неточно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Махмуд

    3 1 Отговор
    Фен на ЦСКА съм, но желая успех и дано да продължи да съществува този отличен български отбор Ботев.
  • 2 Юсуф

    1 1 Отговор
    А аз съм фена на Левски и аз желая Публикувано във факти.бг: успех и дано да продължи да съществува този отличен български отбор Ботев
  • 3 Гмо продукт

    1 2 Отговор
    Аз съм фен на Левски и не искам да съществуват клонирани отбори.

    Коментиран от #4

  • 4 Стамат магарето

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гмо продукт":

    dа аз съм фен на .ДИМАМО -ВИТОЩА -спартак -подхуяне-ГОВЕДАРЦИ
  • 5 Бай Стою касапина

    1 1 Отговор
    Аз съм фен на ЦСКА. И Левски трябва да го има. Задължително. Без Левски и ЦСКА няма футбол. Закон!

    Коментиран от #6

  • 6 ЛЕВСКИ 1914

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Стою касапина":

    ЛЕВСКИ го има в криза е но го има а Цска на 09 09 2016г. ФАЛИРА. И Ради Здравков и Георги Димитров и ДУЧЕТО ви казват че това не е Цска.