Last news in Fakti

6 Декември, 2020 20:56 1 704 1

Тотнъм срази Арсенал в дербито на Северен Лондон

  • тотнъм-
  • арсенал-
  • 2:0-
  • английска висша лига

''Шпорите'' дават все по-сериозна заявка за това, че ще се борят с всички сили за титлата във Висшата лига

Тотнъм срази Арсенал в дербито на Северен Лондон - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Тотнъм победи Арсенал в Лондонското дерби на 11-ия кръг на Висшата лига. "Шпорите" се наложиха с 2:0 на своя "Тотнъм Хотспър".

По този начин тимът на Жозе Моуриньо запазва лидерската си позиция с 24 точки, с две повече от втория Челси. Лондончани пък са чак 15-ти с едва 13 точки.

В днешната среща Тотнъм не изневери на стила си и играеше защитно, прибрано в полето си и разчиташе на контраатаки. От своя страна Арсенал атакуваше, но така и не успяваше да вкара попадение.

Срещата започна равностойно. Домакините успяха да открият в 11-ата минута Хьон-Мин Сон получи подаване от Хари Кейн в ляво на фланга, стреля от границата на наказателното поле, хващайки Бернд Лено неподготвен за 1:0.

В 39-ата минута Сака се свлече в наказателното поле след съприкосновение със защитник, въпреки протестите от страна на "артилеристите", съдията подмина ситуацията.

В добавено време на първата част, тимът на Жозе Моуриньо удвои. Хьон-Мин Сон и Хари Кейн този път си размениха ролите и азиатецът направи бърза контраатака и асистира на англичанина, който овладя и стреля, топката рикошира в гредата, но все пак влезе за 2:0.

През втората част, тимът на Микел Артета опита да вземе инициативата и владееше контрола над топката, но това не бе достатъчно за победа.

Арсенал така и не успяваше да вкара, въпреки не малкото положения пред вратата на "шпорите". В 68-ата минута Лаказет опита да насочи с глава, но Лорис се намеси решително и изби.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 алиага

    2 0 Отговор
    кеде е нащу Дели Али бе, що така търка скамейката, Муриню бил остарял за футбола, методите му биле демоде, алсанъ, търкай пейката сега, а момчетата са Първи !!