Last news in Fakti

7 Декември, 2020 11:49 2 007 2

Mercedes със солена глоба след Гран при на Сахир

  • mercedes-
  • формула 1-
  • глоба

Заради проблем с радиото обаче само екипът на финландеца чул, че британецът влиза пръв

Mercedes със солена глоба след Гран при на Сахир - 1
Снимка: БГНЕС


Тимът на Mercedes бе глобен с 20 000 евро заради хаоса при спирането в бокса на Джордж Ръсел и Валтери Ботас по време на Гран при на Сахир. Отборът вкара и двамата пилоти в бокса при излизането на кола за сигурност. Заради проблем с радиото обаче само екипът на финландеца чул, че британецът влиза пръв. Съобщението към механиците било изпратено в момент, в който Ръсел е говорел с питуола и неговата реплика се е припокрила с указанието към екипа. Заради това подготовката на гумите на англичанина се е забавила, докато тези на съекипника му са били готови навреме.

Mercedes със солена глоба след Гран при на Сахир
Снимка: БГНЕС

„Колосална издънка. В момента, в който се оказа, че гумите на Валтери липсват, осъзнахме, че са на колата на Джордж. Затова върнахме стария комплект на болида на Ботас, който точно бе свален и знаехме, че трябва да върнем Ръсел в бокса. Мисля, че като цяло свършихме добра работа, технически проблеми се случват, това не бе човешка грешка. Трябва да си вземем поука", заяви Тото Волф след състезанието.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    10 1 Отговор
    Принципно отбора на Мерцедес е доста некадърен в решенията които взима по време на състезания и изпълнението им........в последните години са номер 1 единствено благодарение на голямото технологично превъзходство на двигателя пред всички останали в Ф1. Последното влизане на Ръсел в бокса няколко обиколки преди финала, когато догонваше Перез и почти сигурно щеше да победи беше едно от най-малоумните отборни решения, взимани някога в Ф1.

    Коментиран от #2

  • 2 тцъ

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Спукана задна дясна, когато догонваше Перез.