Last news in Fakti

11 Декември, 2020 10:45 1 592 2

Хамилтън ще участва в последното състезание за сезона във Формула 1

  • формула 1-
  • хамилтън-
  • mercedes-
  • тест-
  • отрицателен-
  • коронавирус

Пилотът на Mercedes вече е с отрицателен PCR-тест

Хамилтън ще участва в последното състезание за сезона във Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще може да се състезава в последното за сезона състезание, които ще се проведе в неделя в Абу Даби.

35-годишният британец пропусна Гран При на Сахир миналия уикенд, след като даде положителен тест за коронавирус. Сега обаче пилотът на Mercedes вече е с отрицателен PCR. Резултатът му попада в специалния прозорец от 96 часа, даден от FIA, за да може Хамилтън да завърши шампионския си сезон във Формула 1.

Люис Хамилтън е завършил и 10-дневната си карантина в Бахрейн и това му позволява да пътува за Абу Даби, където днес ще се проведат първите две свободни тренировки преди последното състезание от шампионата за 2020 г.

Възстановяването на световния шампион е лоша новина за неговия заместник Джордж Ръсел, който се състезава в Гран При на Сахир, завърши на девето място и записа най-бързата обиколка.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3,14К

    7 1 Отговор
    Тото Волф умишлено прецака Ръсел и Ботас с гумите иначе Ръсел печелеше безапелационно. По-голяма част от действащите пилоти с тази кола ще са шампиони, а това не е в полза на Хамилтън.Това пак е вид расизъм.

    Коментиран от #2

  • 2 РЕАЛИСТ

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "3,14К":

    Същата мисъл ми мина и на мен. Прецакаха си нарочно пилотите, защото щеше да се види, че и резервен пилот седнал в колата на Хамилтън ще печели. Това каза наскоро и Верстапен, че 80 процента от пилотите в тая кола биха имали същия успех.