Last news in Fakti

11 Декември, 2020 14:41 4 351 14

Паро Никодимов пред ФАКТИ: Браво на ЦСКА! Играха организирано и се бориха цял мач

  • цска-
  • рома-
  • 3:1-
  • аспарух никодимов-
  • паро никодимов

Легендата на ''армейците'' коментира пред ФАКТИ снощната победа на ЦСКА над Рома с 3:1

Паро Никодимов пред ФАКТИ: Браво на ЦСКА! Играха организирано и се бориха цял мач - 1
Снимка: cska.bg

Преди по-малко от 24 часа отборът на ЦСКА направи един от най-силните си мачове в последните години, побеждавайки в София италианския Рома с 3:1. Мачът бе последен от груповата фаза на турнира Лига Европа.

Прогресът в играта на ''армейците'' след пристигането на Бруно Акрапович е видим, а с него, доста по-скоро от очакваното, започнаха да идват добри и дори впечатляващи резултати. За да коментира играта на ''червения'' тим, както и предстоящото пред него, от ФАКТИ потърсихме легендарния футболист и треньор на ЦСКА - Аспарух Никодимов.

- Г-н Никодимов, какво най-много Ви се понрави от снощната победа на ЦСКА над Рома?

- Това, че играха организирано, бориха се цял мач. Всички играчи участваха и в двете фази на играта. Явно голямото име ги мобилизира до крайност и се раздадоха всички момчета. Доволен съм от това, което видях.

- Какво мислите за тази постройка с трима централни защитници, която използва отбора в последните мачове?

- Аз съм я използвал тази система. За нея зависи какви играчи имаш, треньорът от това определя в момента. Ако нямаш трима централни защитници не можеш да го правиш. И то става въпрос за добри играчи, защото ти можеш да намериш централни защитници, но да не са толкова добри.

- На какво отдавате това, че доста бързо Бруно Акрапович подобри значително представянето на тима?

- Един опитен треньор си знае работата, докато младите малко се лутат. Специално в ЦСКА е много ветровито. Акрапович си знае работата, изпробвал е тази система на игра, запознат е с българския футбол, защото вече 2-3 години е тук. Общо взето сигурно познаваше и играчите на ЦСКА, предполагам, че и на видеозаписи ги е гледал и бързо предприе тези промени, които направи. Донякъде успява, въпреки че все още не е това, което трябва.

- Като че ли в сравнение със Стамен Белчев се усеща и по-сериозно присъствие на тъчлинията?

- Треньорската работа не е толкова проста. Трябва много знания за тази работа. Самият ти трябва да си участвал в много такива битки, за да знаеш психиката на играчите и на противника донякъде. Разузнаване трябва да имаш, то също е много важно. Въпреки че сега е много по-лесно, защото много мачове се дават по телевизията и по всякакви начини можеш да разузнаваш. Въпросът е, че когато решаваш трябва да си твърдо убеден, че това, което правиш е правилното. А Акрапович явно е уверен в себе си. Браво за снощния мач.

- Какво очаквате от мача на ЦСКА срещу Ботев (Враца) в неделя?

- Няма какво да го коментираме, трябва да си го вземем. Лошото е, че тук вкъщи като се бетонира противникът, ние още не сме намерили разковничето. Трябва да се мисли по този въпрос. Навън по-добре играем. Видя се и с Ботев, и с Рома в Рим, и с румънците. По-лесно ни е някак си да играем навън, отколкото вътре, защото имаме бързи играчи, които са добри на контраатаки. Но все пак всичко е до обиграване на състава, до изясняване на задачите и т.н.

- За дербито с ''Левски'' с оглед разликата в класите на двата отбора и моментната форма, а те и двете в момента са в полза на ЦСКА, има ли предпоставки според Вас за някакъв голям резултат в полза на ''червените''?

- Не. Това не важи за тези два отбора. Ние, когато ни биха със 7:2, имахме 10 победи и 1 равен преди този мач. Бяхме в много по-добра форма, но явно, че подценихме противника и си платихме скъпо. Който подцени този мач става зле.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Велик Литекс

    16 18 Отговор
    Направо смазаха умрелите!
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 31 Отговор
    А,сопрете се малко!Ще си изцапате долните гащи...Я напишете състава на Рома и годинките им!Като е толкова доволен да каже и това!Голям успех да победиш деца,няма що!Сега пешете ,че съм...и злобен,А това е истина!Вярно ,че преди много години на лагер школа в сълзица написах Сакралните ЦСКА е Кочина,но Винаги съм бил обективен!В Сравнение с другите смехурковци от разград сте класа!Те тези от разград са перманентно болни от Ковид!
  • 3 Констатация

    15 9 Отговор
    Паро , ти едно време. негри ли тренираше?
  • 4 Великия син неудачник

    38 7 Отговор
    Мале,мале колко много синя мъка, ето защо винаги ще си останете жалки, сини, нещастници!!!!!

    Коментиран от #6

  • 5 БЪЛГАРЧЕ

    28 5 Отговор
    Нещо в краварника се раздвижи.Горките толкова са зле, че като не умеят да целят топката, поне да наведат глави и да си мълчат.Не желая да ни хвалят, но като не разбират от футбол и не го умеят поне да си затворят говеждите зурли.
  • 6 Левски 1914

    10 24 Отговор

    До коментар #4 от "Великия син неудачник":

    От вас по големи нещастници няма да оставите да ви фалират отбора и да припознаете тези дето ви млатиха 8 – 0.
  • 7 Реалист

    5 21 Отговор
    Паро, кукуригаш яко...пиянде.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Левски 1914

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "Л1914фабрика за сини джендъри":

    Ти на мен
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 любител

    1 3 Отговор
    паро толкова си зле че ти се привиждат зелени човечета.на колко ракии си по време на интервюто.хахаха
  • 14 Тумора лески

    1 0 Отговор
    ЛеФски София е чисто ново туморно образувание и няма нищо общо с ЛеФски 1914 ,който си остана собственост на Пешо кучето и не даде една ация на сините приятелки ,но олигофрените от гейарена си мислят ,че са обор на 106 години ,а всъщност нямат нищо общо със стария ЛеФски.Обаче, сините другарки си живеят в техния наркомански измислен свят и си въобразяват ,че всички са ментета ,а само те не са , а те са най-големия измислен нов тумор в българската клоака наречена първа лига