19 Декември, 2020 19:23 1 350 1

Барселона и Валенсия не се победиха (ВИДЕО)

  • барселона-
  • футбол-
  • валенсия-
  • ла лига

На няколко пъти се наложи намесата на системата за видеоповторение ВАР

Барселона и Валенсия не се победиха (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона и Валенсия не се победиха в мач от 14-ия кръг на Ла Лига. Двубоят на "Камп Ноу" завърши при резултат 2:2. Муктар Диакаби и Макси Гомес вкараха за гостите, а Лионел Меси и Роналд Араухо се разписаха за каталунците. Меси пропусна дузпа, но при добавката си беше точен с глава и коригира своята грешка.

На няколко пъти се наложи намесата на системата за видеоповторение ВАР, като първото полувреме трябваше да бъде продължено със седем минути. Така или иначе обаче победител не беше излъчен.

Първото полувреме започна с известен натиск на гостите. На два пъти Гедеш получаваше добри възможности за изява, но избираше да стреля от наглед невъзможна ситуация, вместо да подава към някой от съотборниците си.

Барселона и Валенсия не се победиха (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 19-ата минута Черишев и Гая си попречиха, като поискаха да завършат атака на "прилепите", но вместо това нито един от двамата не съумя да насочи топката към целта.

В 29-ата минута Солер, необезпокояван от защитата на каталунците, намери пролука за отправяне на изстрел и шутира мощно от границата на наказателното поле. Тер Щеген спаси.

При последвалото изпълнение на корнер обаче никой не покри Диакаби, който не остави шансове на вратаря на "блаугранас" с глава за 0:1.

В самия край на полувремето Черишев центрира, а Гомес стреля, но по някакъв начин, не и без известна доза спортно щастие, Тер Щеген спаси.

Още в следващата атака Гая задържа Гризман в наказателното поле и французинът падна на тревата. Реферът посочи бялата точка и вдигна червен картон на капитана на "прилепите". След разглеждане на ситуацията с ВАР системата, Гая бе предупреден официално, но получи само жълт картон.

Барселона и Валенсия не се победиха (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Дузпата обаче остана. Зад топката на бялата точка застана Меси, който стреля силно, но вратарят изби. При последвалото разиграване Меси се реваншира на тима си и вкара с глава за 1:1.

Тази ситуация също бе разгледана с ВАР, като останаха известни съмнения, че Лионел Меси е бил в засада. Повторенията не показаха такава да е налична и голът бе признат.

Преди почивката арбитърът пусна 7 минути продължение, но в тях до отбелязване на нови попадения не се стигна.

Седем минути след паузата Роналд Араухо вкара дебютното си попадение за каталунците.

Бранителят се разписа с красива странична ножица, правейки обрата в резултата пълен.

Барселона и Валенсия не се победиха (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 69-ата минута обаче ново неразбирателство в състава на "блаугранас" и неубедителни действия на защитата на тима позволиха на капитана Гая да се включи в атака.

Той пусна добро подаване като по конец към Макси Гомес, който с технично отиграване от близка дистанция вкара за 2:2.

Въпреки извършените и от двамата треньори проблеми, до нова корекция в резултата не се стигна.

Така Барса остава с 21 точки, на петата позиция във временното класиране. Валенсия е в средата на таблицата, като вече в 5 мача от първенството не познава вкуса на победата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Asdfg

    3 0 Отговор
    “Въпреки извършените и от двамата треньори проблеми, до нова корекция в резултата не се стигна.”
    Ивайлоооооооооо, Ивайлооооооо...ПРОБЛЕМИ Ивайлоооооо, имаш много голям ПРОБЛЕМ с писането!