19 Декември, 2020 21:33 1 974 1

Байерн Мюнхен е зимен шампион след обрат над Леверкузен, Левандовски блести с два гола

  • байерн мюнхен-
  • бундеслига-
  • байерн леверкузен-
  • футбол

В 14-ата минута "аспирините" откриха след прекрасно попадение на Патрик Шик, но играч №1 за 2020-а - Роберт Левандовски вкара два гола (43' и 90+3'), за да донесе успеха на "баварците"

Байерн Мюнхен е зимен шампион след обрат над Леверкузен, Левандовски блести с два гола - 1
Снимка: БГНЕС

Байерн Мюнхен ще завърши 2020-а година като лидер в Германия, след като спечели с 2:1 като гост на Байер Леверкузен и то след обрат в голямото дерби от 13-ия кръг на Бундеслигата. В 14-ата минута "аспирините" откриха след прекрасно попадение на Патрик Шик, но играч №1 за 2020-а - Роберт Левандовски вкара два гола (43' и 90+3'), за да донесе успеха на "баварците".

Още преди да е изтекла и минута от двубоя домакините допуснаха грешка в защита, което позволи на Серж Гнабри да се устреми напред към наказателното поле, но Александър Драгович все пак успя в последния момент да изчисти в корнер.

„Аспирините“ обаче наложиха своето превъзходство в следващите минути и това даде резултат в 14-ата минута. Надием Амари центрира от корнер на границата на наказателното поле, където Партик Шик намери отлично топката и с удар от воле отбеляза красиво попадение в горния десен ъгъл на Мануел Нойер – 1:0.

Байерн Мюнхен е зимен шампион след обрат над Леверкузен, Левандовски блести с два гола
Снимка: БГНЕС

Байерн изпитваше доста трудности да организира нещо опасно, като за сметка на това в 19-ата минута отново Шик опита силен изстрел от дистанция, но този път Нойер изби в корнер.

Две минути след това „баварците“ най-сетне стигнаха до нещо по-интересно пред вратата на Лукас Храдецки, като обаче ударите на Дейвид Алаба и Роберт Левандовски бяха блокирани.

В 28-ата минута Шик бе изведен сам срещу Мануел Нойер и отбеляза във вратата му, но бе вдигнат флага за засада. Ситуацията бе прегледана със системата ВАР, която потвърди решението.

Две минути по-късно Муса Диаби получи пред наказателното поле и стреля силно, но Никлас Зюле блокира. На повторенията се видя, че бранителят, падайки на земята, отби топката с ръка, но ситуацията не бе разгледана със системата ВАР.

В 32-ата минута се наложи да бъде извършена смяна в състава на „баварците“. С контузия терена напусна Кингсли Коман, а на негово място се появи Лерой Сане.

Макар че Байерн не правеше нищо в атака, все пак успя да изравни две минути преди края на първата част с първия си точен в мача. Влезлият преди малко Сане подаде на Томас Мюлер на десния фланг, а германецът центрира в наказателното поле, където Джонатан Та и вратарят Лукас Храдецки се сблъскаха в борба за топката, която стигна до Роберт Леванодвски, а полякът на празна нямаше как да сбърка - 1:1.

Байерн Мюнхен е зимен шампион след обрат над Леверкузен, Левандовски блести с два гола
Снимка: БГНЕС

Шампионите се посъбудиха в края на полувремето и в добавеното време те имаха две добри възможности за пълен обрат. Първо Сане центрира от свободен удар в наказателното поле, но Левандовски стреля с глава над вратата. В петата минута от добавеното време пък полякът стреля от пряк свободен удар, но в стената.

Първите 10-ина минути на второто полувреме предложиха интензивен футбол и от двата отбора. И двата тима направиха по няколко остри атаки, които обаче не донесоха очаквания резултат.

В 61-ата минута Амири шутира силно извън наказателното поле, но право в ръцете на Нойер, който първоначално се подхлъзна, но все пак улови топката.

Пет минути след това Байерн пропусна чудесна възможност за второ попадение. Мюлер изведе отлично отляво в наказателното поле на скорост Гнабри, който стреля по диагонала, но Храдецки показа отличен рефлекс и с една ръка изби в ъглов удар.

Малко след това на терена за „баварците“ се появиха Джошуа Кимих и Джамал Мусиала, които замениха Корентен Толисо и неубедителния Лерой Сане, който се появи през първото полувреме на мястото на контузения Коман. За "аспирините" Карим Демирбай пък смени Леон Бейли.

Късметът покри „аспирините“ в 79-ата минута, когато силен удар на Джамал Мусиала се отби в дясната греда на Храдецки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дълбоко виждащ

    1 0 Отговор
    Като се обърне колата...пътища много!!В края на първото полувреме след груба грешка изравниха,а в края на 3минутното продължение пак след груба грешка на Леверкузен спечелиха!Фантастичен гол на Шик през първо полувреме!Второто полувреме Байерн бе по търсещ победата!