3 Януари, 2021 09:50 1 307 0

Реал Мадрид подчини Селта

  • реал мадрид-
  • селта-
  • 2:0-
  • ла лига

Лукас Васкес и Марко Асенсио донесоха успеха за ''Белия балет''

Реал Мадрид подчини Селта - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Реал Мадрид победи Селта с 2:0 в мач от 17-ия кръг на Ла Лига. Попаденията реализираха Васкес и Асенсио. След този успех "белия балет" излезе на първото място в класирането на Ла Лига с актив от 36 точки, но и с 3 мача повече спрямо градския съперник Атлетико, който е с точка по-малко. Селта е на 8-ото място с 23 точки.

Реал откри рано в мача, след като в 5-ата минута Васкес се разписа, а асистенцията дойде от Асенсио. Гостите пропуснаха само минута по-рано чудесна възможност, но Аспас пропусна.

В 16-ата минута на двубоя Лука Модрич имаше чудесна възможност да удвои резултата, но бранител на гостите спря удара му. През първата част отлично игра Марко Асенсио, но въпреки неговите опити да създаде добри положения пред вратата на съперника, втори гол все още нямаше.

Отново опасна атака от страна на Реал в 43-ата минута позволи на Карвахал да стреля опасно, но топката мина на сантиметри над напречната греда.

В 53-ата минута на двубоя Асенсио получи отличен пас от Лукас Васкес, излезе на голова позиция и не пропусна, за да направи резултата 2:0 в полза на Реал. Това е и неговото първо попадение за сезона. Карим Бензема имаше възможност да направи резултата класически в 64-ата минута, но топката не намери целта като мина встрани от вратата.

Селта организира опасна атака в 69-ата минута на двубоя, но центрирането на Майо не намери адресат. Точно девет минути по-късно Санти Мина стреля отлично, но топката не пожела да влезе във вратата на Реал, минавайки на сантиметри от гредата.

Карим Бензема имаше възможност да се разпише в края на двубоя, но отново не намери целта. Селта пропусна доста добро положение в самия край на двубоя, но до гол така и не стигна.

Така Реал спечели заслужено 3-те точки като това е и шеста победа на тима на Зидан в последните седем мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА