Last news in Fakti

3 Януари, 2021 20:34 1 146 0

Борусия Дортмунд не даде шанс на Волфсбург

  • борусия дортмунд-
  • волфсбург-
  • 2:0-
  • бундеслига

Вицешампионите са много колеблив домакин, но пък "вълците" са един от най-слабите гости този сезон и това в крайна сметка натежа

Борусия Дортмунд не даде шанс на Волфсбург - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Борусия (Дортмунд) постигна осма победа в Бундеслигата през сезона, добавяйки ценни три точки към своя актив.

Рурци спечелиха домакинството си на намиращия се в добра форма състав на Волфсбург.

Успехът за домакините на "Сигнал Идуна Парк" бе извоюван трудно, като автор на първия гол бе Мануел Аканджи, разписал се през второто полувреме, а в продължението на сблъсъка Санчо вкара за крайното 2:0.

Двубоят от 14-ия кръг на германското първенство предложи по няколко интересни моменти за реализиране на попадение и за двата тима, но по-солидният и издържан в своите атаки бе този на победителите.

Съседите в таблицата влязоха в директна битка за четвъртото място, което е своеобразната награда за днешния победител.

Вицешампионите са много колеблив домакин, но пък "вълците" са един от най-слабите гости този сезон и това в крайна сметка натежа.

Първото попадение бе реализирано след 66 минути игра, когато Аканджи материализира превъзходството на отбора си и почти гарантира трите точки на състава.

Те бяха окончателно "подпечатани" от Джейдън Санчо, разписал се в продължението на срещата.

Дортмунд зависеше от Ерлинг Халанд в предишните си срещи и това бе очевидно. Днес той си заслужи официално предупреждение 10 минути преди последния сигнал, но не успя да се разпише. Минута след жълтия си картон той бе заменен от Щефен Тигес, за когото това бе дебют в Бундеслигата.

В последните 11 мача за първенство между двата отбора Борусия има вече 10 победи и 1 равенство. Волфсбург не е побеждавал в Дортмунд от 2012 година насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА