4 Януари, 2021 13:28 1 631 5

Хамилтън продължава да настоява за повече пари от Mercedes

  • хамилтън-
  • mercedes-
  • договор-
  • заплата-
  • отказ-
  • пари

Шефът на Даймлер Ола Калениус е предложил на британеца заплата от 40 милиона паунда на година, но той иска 50

Хамилтън продължава да настоява за повече пари от Mercedes - 1
Снимка: БГНЕС

В този момент седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън официално е без отбор, след като договорът му с Mercedes изтече в края на миналата седмица на първи януари. Шефът на шампионите Тото Волф твърди от месеци, че подписването му е само формалност и обвиняваше избухналата пандемия от коронавирус и по-късно заболяването на Люис от вируса като основна причина това все още да не се случва.

Днес обаче излезе информация в италианския Corriere dello Sport, че разминаванията между поставените условия от страна на Даймлер, собственика на автомобилната компания Mercedes, и голямата звезда на отбора Хамилтън стават все по-големи. Шефът на Даймлер Ола Калениус е предложил заплата от 40 милиона паунда на година плюс бонус от 10% при спечелване на нова световна титла.

Хамилтън обаче не е доволен и настоява за поне 50 милиона паунда и продължителност на договора за четири години. Ола Калениус не е съгласен на обвързване за толкова дълго с 35-годишния британец, който би бил почти на 40 години в края на подобен договор. Шефът на Даймлер е дал на Тото Волф да разбере, че подобно поведение от страна на Люис няма да бъде толерирано от него и борда на директорите в Даймлер, и е наредил на австриеца да започне разговори с Джордж Ръсел. По-рано автомобилната компания Mercedes обяви големи загуби вследствие на пандемията от коронавирус и започна програма за намаляване на разходите за 2021 година.

Така тази ситуация може да се окаже съдбовният миг в живота на Ръсел, който е пилот на Mercedes и с тяхно финансиране от две години прави силно впечатление, състезавайки се за отбора на Williams. Младият британец се представи блестящо в Гран При на Сахир, когато се наложи да замени Люис Хамилтън.

Тогава седемкратният световен шампион пропусна състезанието заради заболяването си от коронавирус, а Ръсел бе на крачка от победата, но поредица от елементарни грешки на отбора и спукана гума го лишиха от победа при първото му сядане в болида на Хамилтън.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kkk

    14 3 Отговор
    Банкет ще вдигна ако позорно изритат саждьо от Ф1 заради едните пари, вземат Ръсел и през 2021г. новака в Мерцедес да убие от бой Ботас и да стане шампион. Това ще е идеален повод за саждьо да се провеси от някой клон щото цял свят ще се гаври с него

    Коментиран от #3

  • 2 БАЙ Х@Й

    8 4 Отговор
    Този да е благодарен , че извикаха заместващия го пилоти бокса ‼ Само да не стане първи в състезанието и да докаже , че всеки седнал вместо Хамилтън може да спечели‼
  • 3 Поназнайващ

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "kkk":

    Ех дано, дано, дано.... ама надали.
    Накрая този с по-готиния тен, ще клекне като разбере, че ще изхвръкне
  • 4 3,14К

    2 1 Отговор
    Заради лакомията си Хамилтън ще се прости със следваща световна титла и ще го обяви за расизъм.
  • 5 Behemoth

    0 0 Отговор
    Тия плебеи не стига че цял сър докоснат с меча на кралицата имат а се правят на улави...