13 Януари, 2021 09:24 2 258

Все повече DDoS атаки са насочени към сферата на онлайн залозите

  • ddos атаки-
  • онлайн-
  • залози-
  • bet365 

От първото тримесечие на 2020 г. хакерите са повишили своята активност към онлайн хазартната индустрия и повече от 77% от атаките са насочени именно към този сектор

Все повече DDoS атаки са насочени към сферата на онлайн залозите - 1

Един от най-древните закони по отношение на онлайн индустрията е наличието на добрите стари хакери, чиято основна задача е да пречат не само на правилната работа, но и да успяват да използват сметките на даден потребител за своя личностна облага. Според докладът на Nexusguard от първото тримесечие на 2020 г. хакерите са повишили своята активност към онлайн хазартната индустрия и повече от 77% от атаките са насочени именно към този сектор. Нека не забравяме, че в онлайн индустрията, без значение дали говорим за развлекателна или не, хакерите могат да се смятат за наемници.

Според компанията Nexusguard, в този период така наречените DDoS атаки са се повишили почти три пъти, спрямо миналата година. Въпросните атаки не са насочени към личните данни на един потребител, както и към излагането на риск на сметката му и финансите, това най-често е атака, която практически успява да спре цялата система на даден сайт, отказвайки услугите на всеки следващ потребител. С други думи, нека си представим опит на огромен трафик автомобили, който от магистрала, трябва да премине в обикновен път - най-вероятно това ще отнеме време, но ако движението се забави, а колите просто не могат да продължат, най-вероятно движението спира.

Именно това представляват и въпросните атаки в това отношение. Когато един компютърен сървър започне да обработва повече поръчки, просто отказва да работи, а това забавя скоростта на работа, както и качеството на обслужване. Не трябва да забравяме, че операторите в това отношение са взели всички възможни мерки, както забелязваме и при брандът на бет365, където отдавна функционират някои от най-добрите защити, които гарантират не само безпроблемна работа, но и сигурност във всяко отношение.

Въпросната компания по кибер сигурност споделя, че след като наложените ограничения са заземили аудиторията пред компютрите, повечето хакери са се опитали да тестват уменията си. Що се отнася до самата DDoS атака, тя не се смята за една от най-сложно изпълнимите, а и защитата от подобна също е елементарна, в повечето случаи отделът по сигурност не очаква някои да инвестира времето си за провеждането на именно такава маневра. Клиентите обаче не трябва да се притесняват за своята сигурност, особено след като говорим за индустрия, която до края на тази година може да достигне стойност от приблизително 9-10 милиарда.

След като цялата индустрия зависи изцяло от сигурността и качеството, а за всеки пропуск наказанията са повече от свирепи, можем да бъдем сигурни, че именно в тази индустрия няма място за грешки. При всеки по-сериозен пропуск можем да бъдем сигурни, че ще се сезират достатъчно институции по сигурността, както и редица регулатори на самата индустрия. Лицензираните брандове в това отношение могат да се смятат за особено добре защитени. Разбира се, клиентите също трябва да обръщат внимание на сигурността и да използват някои основни правила.

Всеки експерт е категоричен, че нито един играч не трябва да използва непознати и отключени мрежи за извършването на различни разплащания, както и за правенето на залози, колкото по-свободна е една мрежа, толкова по-интересни хора я използват и привличат останалите. По-честата смяна на паролите, както и използването на различни символи може да затрудни допълнително "доброжелателите", а що се отнася до хакерските атаки, мнозина препоръчват да се използват само познати приложения и никога да не се отварят линкове, които не само не са познати, но и винаги завършват със странни покани за печалба, както и други.

Лицензираните букмейкъри не се притесняват да използват своите истински имена и да гарантират своята самоличност, следователно ако се изпълнят горепосочените изисквания, всеки има шансове да се наслади на една по-качествена и добра игра, игнорирайки всички потенциални рискове в това отношение.



Свързани новини