Last news in Fakti

12 Януари, 2021 12:28 977 2

Почти е сигурно, че извънреден конгрес на БФС няма да има

  • конгрес-
  • извънреден-
  • избор-
  • президент-
  • бфс-
  • футбол-
  • коронавирус-
  • отмяна-
  • управление

Сегашното ръководство ще управлява до началото на 2022-ра година, когато е редовния конгрес на футболната централа

Почти е сигурно, че извънреден конгрес на БФС няма да има - 1
Снимка: БГНЕС

Извънреден конгрес на БФС почти сигурно няма да има, а сегашното ръководството на футболната централа вероятно ще управлява до началото на 2022 година, когато е редовния конгрес на БФС. Вече повече от година временното ръководство на футболната централа управлява след оставката на Борислав Михайлов. Пандемията с COVID-19 попречи за провеждането на форума в средата на 2020-а година, а въвеждането на извънредно положение в края на годината провали и предварително плануваната дата в началото на декември.

Очакванията бяха, че конгресът може да бъде организиран през месец март, но на този етап няма подобни индикации. В четвъртък ще се събере Изпълком на БФС, но според информация на "dsport" темата „Конгрес“ не попада в дневния ред. Това означава, че при всички положения няма да бъдат предприети стъпки за неговото организиране. На практика това изглежда логично, тъй като все още обстановката в страната, свързана с коронавируса, е доста несигурна и не е ясно дали подобни форуми въобще ще бъдат позволени от правителството в следващите няколко месеца.

С течение на времето подобен извънреден конгрес изглежда безсмислен, тъй като реално новият президент и Изпълком на БФС ще има възможност да управлява по-малко от година и ще трябва да участва в нов избор на редовен конгрес.

От финансова гледна точка провеждането на два конгреса в рамките на по-малко от 12 месеца също изглежда доста нерентабилно, тъй като разходите за организацията му са около 500 хил. лева.

Все пак съществува опция хем да се проведе конгрес по-рано, хем да бъде избрано ръководство, което ще получи пълен мандат на управление. Тази опция обаче минава през сериозна юридическа намеса, преглед и евентуална промяна на нормативните документи, за да може извънредният конгрес да избере легитимно ръководство с пълен мандат.

Това едва ли обаче ще се случи, тъй като една част от сегашното ръководство на футболната централа няма доброто желание това нещо да се осъществи, тъй като сегашното положение е изключително удобно за тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имах си аз

    7 0 Отговор
    Временните неща са най дълготрайни. Лапачката ще си продължи, Киро Гела и Фурнаджиев да си правят золумите в БГ футбола. През 2022 България - Файорски острови 0:3. Добре дошли в бъдещето на БГ футбола
  • 2 Jacques Yves Moineau

    2 0 Отговор
    Да им честито на всички привърженици на т.н. български футбол.