Last news in Fakti

12 Януари, 2021 13:59 3 077 6

Димитър Бербатов се завърна в българския футбол

  • бербатов-
  • футбол-
  • помощник-
  • треньор-
  • етър-
  • томаш

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед ще бъде помощник на Александър Томаш в Етър

Димитър Бербатов се завърна в българския футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Димитър Бербатов влиза в треньорския екип на Етър. Очаква се още следващата седмица един от най-големите български футболисти да се присъедини към подготовката на "виолетовите" и да започне работа персонално с нападателите на тима, информира "Велико Търново спорт".

“Бербатов ще дойде да започне може би стаж в Етър. Ще бъде официално част от екипа. Където и да съм бил треньор досега, той винаги е идвал да тренира с нас. Но сега вече ще е под друга форма – като лицензиран треньор, като човек, който ще се занимава персонално с нападателите. Вероятно ще дойде още на лагера, после ще пътува до Велико Търново. Така че ще бъде занапред част от моя екип”, каза пред sport-vt.com старши треньорът на “виолетовите” Александър Томаш.

Близкото приятелство на Томаш, Кючуков и Мирчев с Бербатов отдавна е известно на всички, то датира още от първите години на нападателя в ЦСКА. Преди време с неговото съдействие тримата бяха на стаж дори при Моуриньо.

“Ние сме израснали заедно, още от общежитието на ЦСКА. Това, че той се разви като футболист и личност до това ниво, само показва какъв човек е”, коментира Томаш. Наставникът на Етър призна, че преди да подпише с “виолетовите”, е отказал далеч по-добра оферта заради условието, че трябва да отиде само с един от екипа си.

“Екипът ми е нещо, което ме прави силен – всеки един от нас е силен в своите аспекти”, добави Томаш.

Димитър Бербатов неотдавна придоби лиценз “А” от Националната спортна академия, като следващата му стъпка в треньорското му развитие е лиценз PRO от УЕФА. Въпросният лиценз дава право да се ръководят мачове от родния елит, както и националните гарнитури на страната. Европейската централа обаче изисква, че обучението не може да започне, ако даден кандидат няма за определен период официално стаж като треньор във Втора лига или като помощник в Първа лига.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицо

    5 3 Отговор
    Демек, ще си кара стажа, пък резултати... каквото стане. Важно е за CV-то.
  • 2 ФЪН

    4 4 Отговор
    Е, то остана от Етър да плащат заплата на Бербатов, срамота, толкоз ли е заритал за пари ???
  • 3 ЦСКА

    4 2 Отговор
    Супер. Сега остава само Александър Томаш и Бербатов да спомогнат за завръщането на Преслав Йорданов, както и привличането на Митко Митков в Етър . Етър не само че няма да изпадне, а дори може да се бори за баража на втората осмица за ЕКТ!
  • 4 запалянко

    2 1 Отговор
    Нищо няма да излезе повече от Бербатов - нито треньор, нито играч.
    Когато започна в Манчестър Юнайтед, беше на едно ниво с Кристиано Роналдо, дори и по-добър от него. Ама пусти мързел!
    Къде е сега Роналдо, къде е нашият Митко?
    Че какво направи във Фулъм, какво направи в Монако. Едно голямо нищо. В същото време - вижте Роналдо - в Реал Мадрид, сега в Ювеинтус...
    Готованко, имаше талант, но го пропиля. Точно, както и тенис-"звездата" ни Гришо - изчука някоя и друга световна курв@ и се взе за голямата работа.

    Коментиран от #6

  • 5 българският съд

    2 0 Отговор
    А брат му лежа ли в затвора за разпространение на наркотици. Пет пъти го залавяха да пласира. За една преателка на хората Урсула фон дер Лайен питам.
  • 6 БГ Фен

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "запалянко":

    Когато ти постигнеш колкото него тогава може да го критикуваш публично Бербатов го знаят в почти целия свят а ти си мишка злобна