Last news in Fakti

12 Януари, 2021 18:06 2 470 0

Левандовски разказа как е вземал пари на Юрген Клоп

  • роберт левандовски-
  • юрген клоп-
  • футбол-
  • байерн мюнхен-
  • борусия дортмунд

Да играеш в Байерн само по себе си е образователно преживяване, защото изискванията са много големи

Левандовски разказа как е вземал пари на Юрген Клоп - 1

Полската звезда на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски се върна към ранните години от кариерата си в Бундеслигата. Вече 32-годишният футболист си припомни пред The Players' Tribune за любопитен облог с бившия си наставник в Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп. Лева, чиято звезда в големия футбол изгря именно при "жълто-черните" от Дортмунд, разказа как настоящият мениджър на Ливърпул го е стимулирал да показва най-доброто от себе си, но добави, че е научил много и от треньорите си в Байерн. Полякът, който имаше много силна 2020 година на футболния терен, носеше фланелката на Борусия между 2010 и 2014 година, а вече седми сезон защитава цветовете на баварците.

"Когато пристигнах в Дортмунд, знаех едва няколко думи на немски. Знаех danke (благодаря на немски ез. - б.р.). Времето беше дъждовно и сиво, а тренировките на Клоп бяха много, много интензивни.

Отчаяно исках да оставя следа, а Юрген реши, че трябва да ме предизвика. Ето защо, в първите няколко месеца с него решихме да си направим малък облог. Ако успеех да вкарам 10 гола на тренировка, той ми дава 50 евро. Ако не успеех, аз трябваше да му дам 50 евро.

В първите няколко седмици, почти всеки път аз трябваше да плащам. Той се смееше. Но след няколко месеца нещата се обърнаха в моя полза и аз бях този, който прибираше парите.

И един ден той каза: "Стоп! ОК, стига толкова, сега вече си готов". Но истината е, че не бях. Мачовете са много по-различно нещо от тренировките", припомни си Лева за началото на престоя си в Борусия (Дортмунд).

"Разбира се, Юрген не беше единственият, който ми помогна да стана по-добър. Когато преминах в Байерн, научих много от треньори като Юп Хайнкес, Пеп Гуардиола, Карло Анчелоти, а сега и от Ханзи Флик. Просто да играеш в Байерн само по себе си е образователно преживяване, защото изискванията са много големи, всичко е много професионално, клубната култура е на толкова високо ниво. Принуден си да повишиш собствените си стандарти и го правиш. И все пак не бих могъл да се представя по същия начин без помощта на близките ми хора", каза още Левандовски.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА