12 Януари, 2021 19:21 948 0

Изборите за президент на Барселона се отлагат?

  • барселона-
  • футбол-
  • президент-
  • избор на президент-
  • президент на барселона

Решението за евентуално отлагане трябва да се вземе от Борда на директорите на каталунците

 Изборите за президент на Барселона се отлагат? - 1

Изборите за президент на Барселона, които трябва да се проведат на 24 януари, са пред отлагане заради утежнената пандемична обстановка, съобщават медиите в Испания. Според beteve те дори със сигурност няма да се състоят на въпросната дата, като това ще бъде официализирано в петък. Решението за евентуално отлагане трябва да се вземе от Борда на директорите на каталунците, ако се прецени, че регистрираните членове на клуба няма да могат да гласуват свободно на изборите заради всички тези ограничения покрай COVID-19.

Това веднага доведе до размяна на реплики между главните претенденти Жоан Лапорта и Виктор Фонт. Двамата събраха най-много подписи при издигането на кандидатурите си. И все пак Лапорта, който вече беше президент на “блаугранас” между 2003 и 2010 г., се очертава като фаворит и вероятно по тази причина държи вотът да се състои по график на 24 януари. Той иска да има време да реализира някои трансфери, тъй като прозорецът затваря в края на месеца.

“Барса не може да чака повече, защото така изпуска “златни” възможности като например трансферния пазар - заяви Лапорта. - Клубът не може повече да се бави със стартирането на шоков план за подобряването на финансовото му състояние. Та в момента клубът дори няма гласуван бюджет. Стига с тези игрички! Нужни са бързи решения. Няма причина за отлагане на изборите. Дори напротив - нашите “сосиос” (б.ред - членовете на клуба) трябва да се мобилизират и да гласуват. Няма проблем да бъдат подсигурени всички необходими мерки за безопасност. Нали положението беше същото, когато се гласуваше и вотът на недоверие срещу предишния президент.”

За вчерашния ден (11 януари) в Испания са регистрирани 133 смъртни случая на хора с коронавирус и 24 613 новозаразени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА