12 Януари, 2021 20:43 1 546 0

Любопитно: Новият вратар на Левски се надъхвал преди мач с гладиаторски битки в YouTube

  • футбол-
  • левски-
  • звонимир микулич

Това го зарежда с адреналин за двубоите на терена

Любопитно: Новият вратар на Левски се надъхвал преди мач с гладиаторски битки в YouTube - 1

Левски изненадващо представи нов вратар, обявявайки трансфера на Звонимир Микулич. Визитката на 30-годишния хърватин не е много впечатляваща. Юноша е на Осиек, където започва и професионалната си кариера. Играе за първия тим на клуба в периода 2009-18, като има два престоя под наем в Олимпия (Осиек) и Вуковар'91. През 2017 г. е преотстъпен и на Шериф (Тираспол), който през следващата година решава да го задържи за постоянно. С Шериф е трикратен шампион на Молдова и веднъж печели купата на страната, пише БЛИЦ.

Информацията за Микулич в интернет не е особено богата. Знае се, че е роден в Осиек и е отраснал само на три минути от стадиона на тима „Градски върт“. Започва да тренира в клуба от шестгодишен. Именно заради близостта до базата Звонимир не е бързал да отиде на тренировки. Обичал е да си поспива. Този навик често му е изигравал лоша шега.

„Имаше ги тези моменти на „само още пет минути в леглото“. След това обаче всичко тръгваше в грешната посока. Случвало се е да се успивам за тренировка, признавам си. Сега съм вече по-дисциплиниран. Тези детски привички съм ги оставил в миналото. Когато сме на лагери с отбора, обикновено съм първият, който отива за закуска“, признава Микулич.

Новият вратар на Левски има и интересен навик, с който се надъхва за предстоящите мачове. В интервю за хърватското издание „Глас Славоние“ разказва, че преди срещите обича да слуша бърза музика и да гледа гладиаторски битки в YouTube. Това го зарежда с адреналин за двубоите на терена.

За момента Звонимир Микулич е замразил следването си в Университета на Осиек, където учи във Факултета по икономика. Има завършен втори курс, но е оставил довършването на висшето си образование за времената след края на футболната си кариера.

„Залагах на учението още от малък, тъй като не знаех как ще ми потръгне с футбола. Затова и влязох в университета. Няма да оставя образованието си незавършено. Дори мисля един ден да взема докторска степен по икономика“, твърди новият вратар на Левски.

Самият той определя като свои вратарски предимства бързината на реакцията и позиционирането си. Преди пет години признава пред клубния сайт на Осиек, че слабост е играта му с крака, но оттогава със сигурност е работил върху този проблем.

Сред хобитата си Звонимир Микулич посочва, че обича да играе на карти, билярд и на плейстейшън.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА