Last news in Fakti

13 Януари, 2021 11:57 1 599 8

БФС избира между Ясен Петров и Георги Донков за селекционер на националния отбор

  • национален отбор-
  • футбол-
  • георги донков-
  • бфс-
  • ясен петров

Считаният за фаворит Александър Димитров, който до декември миналата година водеше младежките национали, изненадващо е отпаднал от списъка на футболните ни шефове

БФС избира между Ясен Петров и Георги Донков за селекционер на националния отбор - 1
Снимка: БГНЕС

Новият селекционер на националния отбор ще стане известен в четвъртък (14 януари), а вариантите вече са ограничени до два. Членовете на Изпълкома на БФС ще изберат на горещия пост да застане Ясен Петров или Георги Донков, съобщава "Блиц". Считаният за фаворит Александър Димитров, който до декември миналата година водеше младежките национали, изненадващо е отпаднал от списъка на футболните ни шефове.

Джанини от Пловдив постигна отлични резултати по време на дългогодишния си престой в Китай и за момента изглежда с най-големи шансове да поеме "лъвовете". 52-годишният специалист натрупа огромен опит, като води и няколко български отбора, включително Левски. Именно това са големите му плюсове за поста наставник на България. Освен това Петров в момента е без работа. Две години по-младият от него Георги Донков пък беше помощник на Петър Хубчев, при когото България постигна най-добрите резултати последните десетина години. Бившият нападател на Левски и ЦСКА познава отлично настоящите национали.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 О боже мой

    5 0 Отговор
    Чакат ни дълги години без футболни успехи, Честито
  • 2 пиПерука

    2 0 Отговор
    Новият селекционер е ясен.
    Ясен Петров.
  • 3 Дългият

    2 0 Отговор
    Пременил се Илия...пак в тия...Проблема ще изчезне ако разрешат на тренера да взема футболисти от Германия...Испания...Италия...резерви и други които не се харесват на техния мениджър.Гаранция че ще дръпнем напред...С тези куци коне.....ще берем ядове..
  • 4 Мъдрият

    4 0 Отговор
    Мнoгo прeцизнo и внимaтeлнo трябвa дa ce пoдхoди към oпрeдeлянeтo нa нoвия нaциoнaлeн трeньoр(ceлeкциoнeр)!

    Според мен именно при националния отбор от треньора зависи изключително много. Защото той е и селекционер - тоест избира най-качествените (според него) футболисти и от тях прави отбор.

    Но докато в клубен отбор треньорът има избор само от наличните 20-30 човека, то в националния отбор изборът е между хиляди (или за България - няколко стотици) футболисти.

    Като човек с опит ще кажа, че e изключитeлнo трудно дa нaмeриш 11 футболиста, oт кoитo да направиш "отбор" - иcтинcки, cплoтeн кoлeктив и eкип!

    И именно тук се проявява "добрият" треньор, който може да създаде иcтинcки дoбър колектив и атмосфера, и да направи сплотен отбор!

    Ocвeн тoвa нaцинaлния ceлeкциoнeр трябвa дa бъдe бългaрин, пaтриoт, рoдoлюбeц, чoвeк, кoйтo пoзнaвa нaшитe игрaчи и мoжe дa пoдбeрe хoрa c нужнитe кaчecтвa, възглeди и хaрaктeр, и дa ги мoтивирa и oбучи дa игрaят c душa и cърцe, зa Бългaрия, зa рoдинaтa ни!

    Бoг дa ги умъдри, прocвeти и прocвeтли, зa дa мoгaт дa oпрeдeлят нужния зa Бългaрия чoвeк!
  • 5 БЪЛГАРИЯ

    1 0 Отговор
    няма загуба на св.първенство по футбол от 22г. и още мноооого години няма да има.
  • 6 Кочо

    1 0 Отговор
    Кои беше тоз георги донков.

    Коментиран от #8

  • 7 Цако

    0 0 Отговор
    Сега започваме да копаме дъното.
  • 8 Лост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кочо":

    На Мариана Векилска първия мъж.