Last news in Fakti

13 Януари, 2021 12:48 1 801 2

Аустрелиън Оупън е най-неуспешният турнир от "Шлема" на Цвети Пиронкова

  • аустрелиън оупън-
  • цветана пиронкова-
  • тенис-
  • тенис на корт

Тя има 12 участия до момента и осем пъти е преодолявала първи кръг, но само толкова

Аустрелиън Оупън е най-неуспешният турнир от "Шлема" на Цвети Пиронкова - 1
Снимка: БГНЕС

За първи път от 2018 година ще има българска представителка в основната схема на Аустрелиън Оупън, след като спортист номер 1 на България Цветана Пиронкова постигна три победи в квалификациите и заслужи мястото си в първия турнир от "Големия шлем" за кампанията.

През 2018-а Виктория Томова се класира за основната схема като "щастлива губеща" от пресявките, като отпадна в първия кръг от американката Никол Гибс. Самата Цвети за последно участва в Мелбърн през 2017-а, като впоследствие се оттегли от спорта за майчинство, а миналата година се завърна по забележителен начин с 1/4-финала на US Open.

В исторически план Австралия не е най-успешния "шлем" на Пиронкова, макар единствената титла в кариерата ѝ да е постигната в Сидни. На Аустрелиън Оупън тя има 12 участия до момента и осем пъти е преодолявала първи кръг, но само толкова. Това е доста по-несполучливо представяне в сравнение с полуфинала (пюс четвъртфинала) на "Уимбълдън" и четвъртфиналите на "Ролан Гарос" и US Open.

Най-впечатляващата победа на Цвети в Мелбърн е при дебюта ѝ през 2006 година, когато преодолява първи кръг с елиминиране на Винъс Уилямс, която е в разцвета на силите си по това време. Именно този сезон бе свързан и с утвърждаването на пловдивчанката в топ 100 на световната ранглиста, а победата над Винъс ѝ осигури и по-голяма разпознаваемост сред феновете.

Пиронкова има 8 победи от 20 мача в Австралия и тази година изглежда подходяща за постигане на ново лично постижение по отношение на класирането.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дълбоко виждащ

    6 0 Отговор
    Браво!!Добра работа,сега може да кажете-Браво!Браво!Браво!

    Коментиран от #2

  • 2 От Швеция

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дълбоко виждащ":

    Цвети , пожелания за успех !!!