13 Януари, 2021 22:04 1 075 0

Манчестър Сити с изключително ценна победа срещу Брайтън

  • манчестър сити-
  • брайтън-
  • класиране-
  • висша лига-
  • фодън

"Гражданите" спечелиха с 1:0 и се изкачиха на третото място във Висшата лига

Манчестър Сити с изключително ценна победа срещу Брайтън - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити победи у дома Брайтън с 1:0 в мач от 11-ия кръг на английската Висша лига и излезе на трета позиция във временното класиране. Фил Фодън (44) реализира единствения гол за успеха на "гражданите", които подгониха шампиона Ливърпул и новия лидер Манчестър Юнайтед.

Домакините започнаха спокойно и за голяма изненада гостите играеха доста често с топката в началото, но атаките им не доведоха до голова опасност. Играчите на Хосеп Гуардиола постепенно взеха инициативата и в 14-ата минута създадоха първото си добро положение. Де Бройне направи двойно подаване с Гюндоган и шутира, но вратарят на гостите Роберт Санчес спаси. Десет минути по-късно Велтман попречи на Фодън да отправи удар от изгодна позиция.

Сити вдигна темпото и малко преди края на първото полувреме стигна до гол. В 44-ата минута Фил Фодън получи топката от Де Бройне, освободи си пространство за удар и прати топката в долния десен ъгъл на Санчес. За английския национал това бе осми гол от началото на сезона във всички турнири.

След почивката "гражданите" продължиха да доминират, но интригата се запазваше, тъй като втори гол във вратата на "чайките" не падаше. След час игра Брайтън се размина като по чудо с получаване на ново попадение. Удар на Гюндоган бе отразен от Санчес, а Бернардо Силва прати топката в гредата при добавката.

В 76-ата минута Мопи от гостите бе изведен зад защитата, но Джон Стоунс успя да се намеси в последния момент. До края на мача домакините не допуснаха повече опасности пред вратата си и грабнаха трите точки.

След успеха си Манчестър Сити се изкачи на третото място с 32 точки и е само на една зад шампиона Ливърпул и на четири след новия лидер и градски съперник Манчестър Юнайтед. Брайтън остава над опасната зона, заемайки 17-а позиция с 14 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА