Last news in Fakti

13 Януари, 2021 23:56 1 666 1

Неймар се завърна и донесе Суперкупата на Франция на ПСЖ

  • неймар-
  • псж-
  • суперкупа-
  • франция-
  • олимпик марсилия-
  • резерва-
  • икарди-
  • пайе-
  • дузпа

Парижани спечелиха срещу Олимпик Марсилия с 2:1

Неймар се завърна и донесе Суперкупата на Франция на ПСЖ - 1
Снимка: БГНЕС

Пари Сен Жермен спечели с 2:1 финала за Суперкупата на Франция срещу Олимпик Марсилия. Головете за парижани отбелязаха Мауро Икарди през първата част, а влезлият от резервната скамейка Неймар удвои от дузпа в заключителните минути от двубоя. „Фокейците“ могат да съжаляват, защото имаха своите шансове, от които обаче не успяха да се възползват напълно.

В началото на срещата, която се изигра в Ланс, ПСЖ атакуваше, докато символичните гости приемаха играта в своята половина.

Първата опасност за една от двете врати създаде Мауро Икарди в 18-ата минута. Нападателят засече центриране с глава след изпълнение на ъглов удар, но прати топката покрай вратата. Минути по-късно Килиан Мбапе комбинира с Икарди, който прати топката в мрежата, но попадението не бе зачетено, тъй като французинът беше в положение на засада, преди да подаде към съотборника си.

Половин час игра след началото топката отново се озова във вратата на Марсилия, но отново заради засада голът не бе зачетен. Отново Мбапе бе в нередовна позиция при подаване на Маркиньос.

В 39-ата минута най-логичното се случи и отборът, воден от Почетино, поведе в резултата. Анхел ди Мария центрира в наказателното поле. Мауро Икарди стреля с глава. Стив Манданда успя да отрази, но се получи рикошет в гредата. Първи до отбитата топка стигна италианският таран, който не пропусна и направи резултата 1:0.

След почивката Марсилия се втурна в атака. В 53-ата минута Тове направи самостоятелен пробив и нахлу в наказателното поле на ПСЖ. Той опита да вкара с удар от малък ъгъл, но Кейло Навас се бе позиционирал добре и се намеси подобаващо.

В 65-ата минута Маурисио Почетино реши да вкара свежест на терена. В игра се появи Неймар, който се завърна след едномесечно отсъствие заради контузия.

В следващите минути Олимпик Марсилия влизаше остро на противника си и играта бе доста накъсана.

Минути преди изтичането на редовното време Мауро Икарди се озова очи в очи с Манданда. Нападателят на ПСЖ премина покрай вратаря, който обаче го събори на терена. Главният съдия посочи бялата точка. Ситуацията бе дълго разглеждана с помощта на VAR и в решението на главният арбитър бе потвърдено. Зад топката застана именно влезлият в игра Неймар, който реализира и сложи точка на спора.

В 89-ата минута Димитри Пайе върна „фокейците“ в мача, вкарвайки за 1:2, но времето до последния съдийски сигнал се оказа недостатъчно. В крайна сметка ПСЖ вдигна Суперкупата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПИТ

    2 0 Отговор
    Италианският таран е малко аржентински!