Last news in Fakti

14 Януари, 2021 10:07 980 1

БФС решава днес за треньор на националите

  • национален отбор-
  • футбол-
  • бфс-
  • георги дерменджиев-
  • георги донков-
  • ясен петров

Обсъжданите имена са поне три, като сред тях е и досегашния селекционер Георги Дерменджиев, чийто договор изтече

БФС решава днес за треньор на националите - 1
Снимка: БГНЕС

Изпълкомът на БФС ще избере новия национален селекционер днес. На заседанието, което ще стартира в 14:00 часа, ще се реши кой да изведе „лъвовете“ на старта на световните квалификации, които стартират на 25 март с домакинство на Швейцария, а три дни по-късно следва мач и с Италия.

Обсъжданите имена са поне три, като сред тях е и досегашния селекционер Георги Дерменджиев, чийто договор изтече. Останалите са на Ясен Петров и Георги Донков. Не е изключен и вариантът Стойчо Младенов. Все още няма яснота дали ще има промени в младежкия и юношеския национален отбор.

От битката за позицията се оттегля Александър Димитров, който беше считан за фаворит допреди няколко дни. Изпълкомът може да излъчи и нов шеф на Съдийската комисия, която в момента е оглавявана от Костадин Стоичков. Ще се обсъжда и намаляването на броя на чужденците извън ЕС в клубовете ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдрият

    1 0 Отговор
    Много прецизно и внимателно трябва да се подходи към определянето на новия национален треньор(селекционер)!

    Cпoрeд мeн имeннo при нaциoнaлния oтбoр oт трeньoрa зaвиcи изключитeлнo мнoгo. Зaщoтo тoй e и ceлeкциoнeр - тoecт избирa нaй-кaчecтвeнитe (cпoрeд нeгo) футбoлиcти и oт тях прaви oтбoр.

    Нo дoкaтo в клубeн oтбoр трeньoрът имa избoр caмo oт нaличнитe 20-30 чoвeкa, тo в нaциoнaлния oтбoр избoрът e мeжду хиляди (или зa Бългaрия - някoлкo cтoтици) футбoлиcти.

    Кaтo чoвeк c oпит щe кaжa, чe е изключително труднo да намериш 11 футбoлиcтa, от които дa нaпрaвиш "oтбoр" - истински, сплотен колектив и екип!

    И имeннo тук ce прoявявa "дoбрият" трeньoр, кoйтo мoжe дa cъздaдe истински добър кoлeктив и aтмocфeрa, и дa нaпрaви cплoтeн oтбoр!

    Освен това нациналния селекционер трябва да бъде българин, патриот, родолюбец, човек, който познава нашите играчи и може да подбере хора с нужните качества, възгледи и характер, и да ги мотивира и обучи да играят с душа и сърце, за България, за родината ни!

    Бог да ги умъдри, просвети и просветли, за да могат да определят нужния за България човек!