14 Януари, 2021 18:04 1 198 3

Бивш топ рефер в Англия: Клоп "натиска" съдиите, както правеше Фъргюсън

  • клатенбърг-
  • съдии-
  • фъргюсън-
  • натиск-
  • дузпи-
  • ливърпул-
  • манчестър юнайтед-
  • клоп

"Това са психологически игри, опит да се повлияе на рефера Пол Тиърни преди големия мач в неделя", смята Марк Клатенбърг

Бивш топ рефер в Англия: Клоп "натиска" съдиите, както правеше Фъргюсън - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият топ рефер на Англия Марк Клатенбърг направи интересен анализ на дискусията, която Юрген Клоп отвори след двубоя със Саутхамптън. Тогава германецът, разочарован от това, че отборът му загуби и не получи две дузпи, за които претендираше, заяви, че за две години "червените дяволи" са имали повече дузпи, отколкото мърсисайдци за пет години и половина, в които той е начело на отбора. Според Клатенбърг това е вид средство за психологически натиск върху рефера, който ще ръководи предстоящото дерби между Ливърпул и Манчестър Юнайтед. С такива прийоми бе известен бившият мениджър на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън. Клатенбърг добавя, че все пак Клоп има известно право, тъй като според него в пет от 11-те наказателни удари за "червените дяволи" през този сезон играчите на Солскяер са потърсили контакта. Според бившия рефер обаче в това не може да има никаква конспирация, а футболисти като Садио Мане и Мохамед Салах правят същото.

"Юрген Клоп трябва да е притеснен, защото коментарите от миналата седмица за Манчестър Юнайтед и дузпите са взети директно от арсенала на сър Алекс Фъргюсън. Това са психологически игри, опит да се повлияе на рефера Пол Тиърни преди големия мач в неделя. Клоп бе прав, когато каза, че Юнайтед е спечелил повече дузпи за две години, отколкото Ливърпул за пет години и половина. Той го направи умно, защото знае, че тези коментари не могат да му донесат проблеми.

Но нека е ясно - няма никакво съзаклятие за това от страна на реферите и официалните лица. Дали Клоп намекваше, че има конспирация? Или предполагаше, че има играчи на Юнайтед, които са поощрявани да симулират? Ако е първото, то не е вярно. Но ако той визира колко леко падат в наказателното поле някои от играчите на Юнайтед, то, да, това има смисъл. Гледам внимателно Юнайтед през този сезон и съм анализирал всяка от 11-те им дузпи. Има точно пет от тях, за които мисля, че контактът бе потърсен или иницииран от играч на Юнайтед. Маркъс Рашфорд, Антони Марсиал, Пол Погба и Мейсън Грийнууд бяха въвлечени в тези ситуации. Те бяха умни. След като има контакт и веднъж е отсъдена дузпа, след това е много трудно VAR да отмени решението.

Но Клоп звучи лицемерно, когато говори за това как играчите на Юнайтед се опитват да печелят дузпи, защото Мо Салах и Мане са също толкова способни да използват подобни тактики", смята Клатенбърг.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майк Райли

    3 1 Отговор
    Незаконният син на Съра Оле е гола вода.
  • 2 Бурмата

    3 1 Отговор
    Да, бе, да. А ти, беше личната к.у..в.а на сърчето. Още помня как изгони Торес от Челси, вместо да изгониш защитника на Юнайтед. После рева, рева,рева, как си сгрешил и колко съжаляваш. И това ти костваше кариерата. Ти беше втория съдия подиграл се грозно на Абрамович, който теши изведнъж, че съдийството не му е интересно.
  • 3 Говедо

    3 1 Отговор
    Любимия съдия на юнайтед признава,че 5от11 дузпи са измислени....