Last news in Fakti

15 Януари, 2021 16:48 1 777 4

Президентът на федерацията по кану-каяк: Не мога да си обясня поведението на Станилия Стаменова

  • стаменова-
  • бухалов-
  • президент-
  • федерация-
  • финансиране-
  • подготовка-
  • договор-
  • треньор-
  • кану-каяк

"Случаят с нея е безпрецедентен", заяви Николай Бухалов

Президентът на федерацията по кану-каяк: Не мога да си обясня поведението на Станилия Стаменова - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Българската федерация по кану-каяк Николай Бухалов даде пресконференция, на която отговори на критиките отправени към централата от състезателката Станилия Стаменова.

„Случаят със Стаменова е безпрецедентен. Тя е плод на тази федерация за разлика от другите участници, които са плод на клубовете. Федерацията не трябва да бъде упреквана, тъй като е правила най-доброто за нея. Аз също съм част от подготовката ѝ. Тя постигна най-добрите си резултатите при мен. Търсил съм спонсори, които да я подпомагат. Да бъдем упреквани по тази начин е най-малкото обидно“, заяви Бухалов, който е категоричен, че БФКК винаги е помагала за развитието на Станилия Стаменова.

„Тя смени 9 треньори, сред които и аз. По това време винаги сме имали проблеми с подписване на договори, намиране на наставници. Дори с чуждестранни треньори сме работили. В момента тя няма треньор и няма как да бъде подписан договор“, обяви президентът на БФКК. Той допълни, че заради опасностите, които крие спортът тренировки не се провеждат без наличието на треньор, който да отговаря за сигурността на състезателите.

„Благодаря на Министерството на младежта и спорта, че отпуснатите средства ще обезпечат подготовката на Станилия. В социалните мрежи може да се провери как е как е водила подготовка през последните месец и да се види защо договорът не е анексиран“, заяви още Николай Бухалов.

Той е категоричен, че федерацията е правила всичко по силите си, за да може Станилия Стаменова да води нормална подготовка.

„Не мога да си обясня нейното поведение. Нормално беше да се обърне към председателя на клуба, а не през медиите. Водени са много разговори с нея как трябва да протекат нещата, докато се намери треньор. Що се отнася до федерацията, тя никога не е била пречка за състезателите“, каза Бухалов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гневен язовец

    5 3 Отговор
    Това на снимката бухал ли е или жена???
  • 2 Помнещ

    1 0 Отговор
    Възможно ли е да прикрепите статията с обръщението на Станилия Стаменова към медиите, както обихновено го правите, когато темата е продължение. Аз лично не знам за никакво обръщение от страна на Станилия, а когато публикувахте статията с парите от Министерството на спорта за отделните спортове се оказа, че бюджета за кану-каяка е над 2 000 000лв.
  • 3 БУхалов си е зимал заплатката РЕДОВНО

    5 0 Отговор
    А нея са я оставили на САМОИЗДРЬЖКА. КОЕ Е НЕЯСНОТО...

    Коментиран от #4

  • 4 Жук

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "БУхалов си е зимал заплатката РЕДОВНО":

    Бухалов е Президент на федерацията и отговаря за съдбите на всички състезатели в спорта. Станилия е всъщност най-поддържаната и галена състезателка с което се нарушава равенството на подготовка и нормално, води до недоволството на другите състезатели. Чудя се ако другите решат да споделят, колко от ресурса отива за Станилия и колко за тях - дали няма да стане ясно, защо нямаме конкурентен спорт...